Lep pozdrav..
Najprej me zanima če kdo ve za kakšen motor za Audija a4 b7, se pravi 2005 letnik... Tip motorja je BLB, je pa 2.0TDI 16V..
Naj mi sporoci na mail:
theudoctor@gmail.com..
Opis in nasvet..
EGR ventil je ventil ki posilja del izpusnih plinov nazaj v motor, da motor dosega visji izkoristek in manjse emisije..
Nahaja se nad turbo polnilnikom, in je nato speljan direktno v motor na isto tocko kot tlacna cev od intercoolerja >> turbo kompresorja...
Moja tezava je bila da je avto med prehodom iz 1500 obrati on 2000 spustil čuden skripajoc zvok...
Prejsnji teden je avto kar na enkrat izgubil moc in zelo črno zakadil kot bi razneslo turbo kompresor...
Po ponovnem zagonu avto je zacel spuscati zvok kot da bi lavfav samo po treh celindrih..
Prvo sm mislil da je kriv turbo.. Po podrobnem pregledu sem ugotovil da je turbo ok, samo v EGR ventilu je nekaj zvonilo.. Bila je odlomljena in zdrobljena loputa ki zapira in odpira pline..
Po menjavi le te avto vseeno ni deloval , sem se odlocil da pogledam v motor malo globje... Sedaj vem kaj je bil vzrok tistega cudnega zvoka, in vem kaj je naredil...
Delcek odlomljene EGR lopute je pristal v glavi motorja in v celindru... Unicen je bat, glava, vintili, pa se kaj bi se najdlo...Sedaj je najbolsa opcija menjava motorja..
Vglavnem isce se drug motor tako da prosim za informacije...
Ce koga se kaj zanima mu z veseljem odgovorim na uprasanje...
Nasvet !!!!
V primeru da karkoli zvoni ali pa spusca cudne zvoke okoli turbine in EGR ventila, takoj preglejte kaj je z loputo, ker ne zelim da ima se kdo drug taksno sreco kot jaz ...
Lep pozdrav...