Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mugen
Novinec

Renault laguna ventilator

Napisal/-a mugen To mar 29, 2011 7:53 am

lep pozdrav!

Imam laguno letnik 2001, model 98-01. opazil sem, da ventilator za prezračevanje kabine ne dela. Vse ostalo normalno prikazuje, vse tipke za nastavljenje delajo. Varovalke so vse OK.

Kje se nahaja ventilator, da sprobam, če je motorček hin?
Če ni kaj bi lahko še bilo?

hvala in lp,
dolinar
Slika

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Re: Renault laguna ventilator

Napisal/-a Dawid1 To mar 29, 2011 8:29 am

Če te prav razumem ti ne dela ventilacija v avtomobilu? Imaš avtomatsko ventilacijo? Se ti morda izpiše po nekaj sekundah SERVICE?

Doma imamo sicer starejši letnik z avtomatsko ventilacijo in je bil problem nekje v vezju (relejih). Ventilator pa se nahaja spredaj desno pod predalom. Če se vležeš pod armaturo boš vido spodaj, odstraniš tepih, potem pa boš vido konektor. Kolikor sem slišal so ti ventilatorji zelo radi crkovali in je težko najdit nadomestnega.

Če boš potreboval drug ventilator javi, imam številko od enga mojstra ki jih obnavlja. Daš mu svojega ki ne dela, on pa ti da obnovljenega + mislim da 80€.

lp, D

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen To mar 29, 2011 10:09 am

ja je avtomatska ventilacija.
ne napiše mi nič, bom pa pogledal pa sprobal ventilator če motorček dela.

Hvala za nasvet, če bom rabil številko ti pošljem PM

lp
Slika

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Sr mar 30, 2011 7:24 am

včeraj sem predal vzel ven in se mi niti približno ne sanja kje je ventilator, kje so releji. res pa je, da nisem posebej pozorno gledal pod njim.

kater tepih moram umakniti? misliš tisto peno, ki je spodaj kot podaljšek armature? ali je dovojlj prostora, da pridem zraven in ga sprobam doma?
Slika

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Sr mar 30, 2011 7:51 pm

Če pogledaš to sliko, je ventilator pod tistimi kabli na desni strani, ko gresta 2 šopa kablov, v bistvu je za njimi pdo plastiko.
Slika

Najlažje boš vido da se vležeš pod aramturo in tisti del tepiha na spodnji strania rmature odstraniš pa boš vido konektor. Kako ventilator vzet ven nevem, meni je takrat tisti mojster ki jih obnavlja prineseld rugega in sva samo priklopila konektor na njegovega, ampak venitlator še vedno ni delal ker je bil pri meni problem v napeljavi (relejih).

lp, D

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Če mar 31, 2011 8:49 am

najlepša hvala!

danes grem do nekoga, ki se na to malo bolj spozna!
Slika

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen To apr 05, 2011 12:42 pm

stvar rešili.

motor ventilatorja je bil v stiku. strošek 50 evrov za rabljenega.
Slika

smeagle
Nov uporabnik

Napisal/-a smeagle Pe jun 01, 2012 8:15 am

Pozdravljeni, vozima Renault Laguno, letnik 2000.

včeraj vžgem avto, kakšno minutko sedim v njem,gledam ene papirje in kar naenkrat začne iz zračnikov smrdet po štromu :D ugasnem avto, vzamem ven varovalke za ventilacijo in radio in da skrajšam, hitro ugotovim da gre za ventilacijo. danes sem demontiral motor z ventilatorjem in na delu navitja motorja, je skurjen lak in smrdi po štromu, tko kot je smrdel včeri iz zračnikov...

skratka, potrebujem motor ventilatorja, oziroma komplet... prihajajo vroči dnevi. kje v ljubljani ali bližnji okolici bi to lahko dobil? če ne v lj, lahko tudi kje drugje. prosim za pomoč, hvala!

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Pe jun 01, 2012 9:17 am

pozdravljen!

Verjetno neboš dobil samo motorja, pač pa cel ventilator. Meni je po menjavi delal vredu, sem pa avto že prodal.

Skratka poglej po bolhi, če se kakšen prodaja po delih pa pokliči. Je pa to kar iskana roba tako da če dobiš kajdobrega hitro zagrabi. Se mi pa zdi da nekdo te motorčke tudi obnavlja, vendar je bila cena mislim da 80 evrov kar mi je bilo malo too much.

lp, rok
Slika

smeagle
Nov uporabnik

Napisal/-a smeagle Pe jun 01, 2012 5:01 pm

ja, sem dal kar na previtje...cena mi sicer ni bila všeč, ampak zdej naj bi vsaj nekaj časa blo ok :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: kiki13 in 3 gostov