Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dabor
Nov uporabnik

Škoda Octavia II - daljinsko centralno zaklepanje

Napisal/-a dabor Sr maj 30, 2012 7:25 pm

Pozdrav,

kupil sem octavio II, l. 2006, ampak nima daljinskega CZ, kar me kar rahlo moti, glede na to, da je bil moj zadnji avto brez DCZ 3 avte oz. več kot 10 let nazaj. Sicer ima navadno CZ, tudi smerniki utripnejo pri odklepanju in zaklepanju s ključem.

Ker originalnega modula (+ daljinec v ključu) verjetno ne bom dobil za nek pameten denar (se motim?), me zanima, če kdo ve za kak približek originala, ki bi imel že ustrezne konektorje, da bi stvar samo "uštekal" pod armaturko. Ne bi pa rad razdiral vrat ali se "štulil" v pine konektorja v vratih... Daljinec v obesku me ne moti, hyundai je imel tako v originalu...

Če tega ne bom dobil: ima kdo kak dober link do informacij o montaži DCZ (ali pa izkušnje s prve roke) in kakem zanesljivem aftermarket kompletu, ki zagotovo deluje v tem avtu?

Hvala in lp,
DB

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Škoda Octavia II - daljinsko centralno zaklepanje

Napisal/-a Fan Sr maj 30, 2012 10:18 pm

Pozdravljeni

Obstaja več opcij:
- nabaviti rabljeno original / oglasi, odpadi.........................
- nabaviti nekaj ceneno na Bolhi
- vozilo odpeljati do avtoelektrikarja, ta pa vam strokovno vgradi to kar se dogovorita

Vse je odvisno od vas, vi ste ta, ki bo to financiral.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

dabor
Nov uporabnik

Re: Škoda Octavia II - daljinsko centralno zaklepanje

Napisal/-a dabor Po jun 04, 2012 10:35 am

Hvala za odgovor. Opcij se zavedam, pravzaprav sem zbiral informacije, za katero izmed teh naj se odločim...

Po novem vem malo več. S temi t.i. cenenimi kompleti iz bolhe ali e-baya je treba razdreti tapeto vrat, ker je del računalnika za krmiljenje zaklepanja že v vratih - signal o tem, da je ključ obrnjen v levo ali desno v "čisti" obliki, torej z ločeno žico, ne pride izpod tapete. Edini način je v tem primeru tako, da odstranim tapeto in potegnem en kabel pod armaturko, kjer bi bila sprejemna enota. Krmiljenje je negativno, torej se gleda stik na maso; direktni pomeni npr. odklepanje, prek 180 ohmskega upora pa npr. zaklepanje.

Obstaja pa še ena alternativa: originalen modul, ki se ga da kupit kot dodatno opremo. Kataloška številka naj bi bila BKA609003, vir: http://w3.skoda.at/modelle/octavia/auss ... sstattung/

Ker je cena nekje ranga 100€ in če bi bila montaža v tem primeru v celoti "pod armaturko" in glede na to, da gre v tem primeru vseeno za original, se bom verjetno odločil za to možnost. Če stvar še koga zanima, me lahko kontaktira, mogoče bom do takrat že rešil...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 18 gostov