Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Nemiren prosti tek R Master

Napisal/-a sporty Po jun 11, 2012 11:36 pm

Zdravo!

Pri Mastru se ponovno dogaja nekaj cudnega... Kar na lepem je zacel pokasljevat v prostem teku in se zaletavat. Po centru se zlepa ne umiri, cim je pa malce daljsa pot on zacne lepo laufat. Zanimivo je da sedaj ko ga prizges lucka za ogrevalne svecke sveti kakih 15sek, prej pa je svetila recimo 5 sekund. Poleg tega zdej avto ob vzigu sam malce nabije obrate, iz dimnika spusti oblacek, potem pa laufa previsoko, kakih 1100 obratov... Mogoce je omembe vredno tudi, da je pred kakim tednom med voznjo zacela svetit lucka za svecke, potem ko sem avto ugasnil in spet prizgal pa je nisem vec videl.

Kaksna ideja?

Pri prejsnjem kombiju je bil problem podoben, vendar se je pojavljal sem in tja. Vcasih vec dni nic, potem pa enkrat 5x na furo. Ampak on je vzigal normalno vedno, malo ga je sral sem in tja... Kriv pa je bil potem nek potenciometer za turbino? Ce se prav spomnim... Ali pa sem popolnoma mimo vzgal :mrgreen:

Hvala in lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Nemiren prosti tek R Master

Napisal/-a Fan To jun 12, 2012 12:07 am

Pozdravljeni

Dobro bi bilo priklopiti na tester.....................osebno se pa nagibam EGR ventilu, ne tesni

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty To jun 12, 2012 3:43 am

Zdravo! Hvala za hiter odgovor, upam da je res kaj takega kar lahko sam zamenjam. Koliko stane priklop na tester? Zdaj je jasno da to dela ob vsakem vzigu, ob relacijah potem postane miren tudi na mestu. Cim ugasnem in prizgem, pa se napaka ponovi. Druga med voznjo ni tezav, moc je prava, kadi nic. Lp

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr jun 13, 2012 9:31 am

Huh... Kaksna stala, mislim da sem ugotovil vzrok. Ena izmed ogrevalnih sveck ima odlomljen vrh in sploh ni imela kontakta :shock: . Pa smo tam, zato torej sveti tako dolgo za svecke. V enem cilindru ni predgretja, nafta se nabira ko avto vergla, potem fino pokadi in dvigne obrate da odvecna mesanica izgori, zakaj se malo trokira pa sam bog vedi. Pa zakaj se to dogaja tudi ko je avto popolnoma ogret tudi ni jasno. Ima svecka tako velik efekt? No ja, upam da mi jo bo uspelo ven dobit, zamenjat in da vidimo kaj bo. Ce pa so jo poskodovali kaj vec in nebo sla ven... Joj sploh nocem razmisljat o tem. Glavo dol, svecko prevrtat stran, nov navoj narest... Skratka glavobol. Naj povem se da imam avto kak mesec, naredil cca 5k km... Lahko se zahvalim samo "dobremu" vzdrzevanju pri prejsnjih lastnikih :roll: .

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov