Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bernikm
Novinec

Popravilo luknje v avto sedežu

Napisal/-a bernikm Sr jun 06, 2012 4:52 pm

Živjo,

Zanima me kje bi se dalo popraviti dve luknji, ki jih imam v avtomobilskem sedežu ?
Sedež je iz blaga, Renault Clio - prilagam dve slikici.
Za kakšen kontakt ali nasvet bi bil zelo hvaležen, v kolikor pa kdo popravlja te stvari, pa se priporočam za storitev :-)
Mimogrede, morda kaka ocena kakšen strošek bi bil to ?

Hvala že v naprej

Lep pozdrav,
Miha
Priponke
20120606_142803.jpg
20120606_142742.jpg

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Popravilo luknje v avto sedežu

Napisal/-a tristan01 Sr jun 06, 2012 8:10 pm

Najlažje bi bilo dobiti drug sedež na odpadu. Renaultov je kot listja in trave, pa tudi barvnih kombinacij je bilo le nekaj...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če jun 07, 2012 6:15 pm

[quote="tristan01"]Najlažje bi bilo dobiti drug sedež na odpadu. Renaultov je kot listja in trave, pa tudi barvnih kombinacij je bilo le nekaj...

Sem poizkusil, vendar je so to neki extra 'športni' sedeži, ki jih ima le malo Cliotov, zato je edina varianta da se jih zakrpa....

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jun 07, 2012 7:03 pm

Pozdravljeni

Preverite avtotapetnike v vaši bližini................................ali prevleke po naročilu.............

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če jun 07, 2012 8:02 pm

Poceni popravilo se bo dosti vidlo, ker bo samo flika gor, če pa greš popravit tako je treba pa mislim da se ti ne splača, če si iz štajrske napiši ZS pa bomo rešli.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So jun 09, 2012 6:40 pm

RXE oprema, in niso športni temveč nagravžno premehki, vem ker imam sam identičnega v avtu. tako poseben pa spet ni da se ga ne bi našlo rabljene, je le clio...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So jun 09, 2012 9:31 pm

bernikm je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Najlažje bi bilo dobiti drug sedež na odpadu. Renaultov je kot listja in trave, pa tudi barvnih kombinacij je bilo le nekaj...

Sem poizkusil, vendar je so to neki extra 'športni' sedeži, ki jih ima le malo Cliotov, zato je edina varianta da se jih zakrpa....

Če tole ni ravno paket opreme Bacara ali pa do je bil kakšen 16V oz Williams niso sedeži nič posebnega. Glede na izgled sedeža ni nič od naštetega. Bacara je imel usnjene 16V in Williams pa so bili konkretno bolj školjkasti.

Glede na slike ni strgana le prevleka ampak je vsaj na sedalnem delu uničena tudi pena, saj se vidi del kovinskega okovja.... Torej potreben bo konkreten poseg v sedež. Kot sem že zapisal najlažje in najhitreje se problem reši z nakupom drugega sedeža. Avtomobil se je proizvajal v velikih serijah in je le vprašanje časa preden se bo našel ustrezen sedež.

Sicer pa nebi škodilo če zapišeš kakšen poseben paket opreme ima in kateri letnik je tvoj avtomobil... bo precej lažje svetovati. Glede na vse skupaj sklepam, da je bil uvožen in je morda imel le malce drugačnen vzorec tkanine kot avtomobili na našem trgu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So jun 09, 2012 10:26 pm

Če boš zainterisiran za drug sedež mi pošlji slike celega na ZS pa bom probal pogledat.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Ne jun 10, 2012 12:12 pm

Preobleke prav tipske za model avta te pridejo od 120 eur naprej to je še najceneje pa še izbereš si lahko barve,vzorce,...
1 3 5
2 4 6 R

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Ne jun 10, 2012 7:43 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:RXE oprema, in niso športni temveč nagravžno premehki, vem ker imam sam identičnega v avtu. tako poseben pa spet ni da se ga ne bi našlo rabljene, je le clio...

Oprema je Privilege, Clio je letnik 2001 1.4 16V z vso opremo, takrat ko sem ga kupil ko je ravno prišel ven.
So neka mešanica blaga in velurja, so pa res ful mehki.. Sem gruntal da bi kupil kos podobnega blaga, pa ga kar čez luknjo nalepil :-)
Ali pa res prevleke, čeprav 120€ mi je malo veliko, rabljen sedež pa verjetno tudi ne bo ceneje...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jun 10, 2012 8:00 pm

Pozdravljeni

Ja potem pa v luknjo zalepite kos pene, v supermarketih pa prevleke dobite za 15 evrov.............................. Ne bo neki kvalitete, vendar za malo dinarčkov bo malo muzike.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne jun 10, 2012 9:45 pm

Rešitev je tud kot je fan rekel.

Tudi te čip prevleke ob dobri montaži niso take cunje kot izgledajo če jih montira kaka baba. Lahko poslikam kako so najcenejše tiste iz lidla mislim da prišle v modusa.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Sr jun 13, 2012 5:02 pm

Se strinjam. Edino problem je, ker so vse te 'poceni' prevleke za običajne sedeže, moji so pa bolj školjka (ob strani je visok rob) in jih ne morem napeti čez, oziroma vse skupaj tako štrli.
Grem jutri v trgovino z blagom, pa bom kupil peno pa kos blaga podobne barve, pa enostavno nalimal čez :-)

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr jun 13, 2012 6:34 pm

Sem že zgoraj par postov napisal da delajo prevleke tudi za bolj školjkaste sedeže ki se lepo prilegajo ampak pridejo od 120 eur naprej,tiste hofer/špar,pa te čudne zadeve pa res stojijo na sedežu kot prazen žakelj...
1 3 5
2 4 6 R

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če jun 14, 2012 5:12 pm

Se strinjam, samo 120€mi je pa malo preveč za prevleke. Bo flika čisto ok :-)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov