Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dive
Nov uporabnik

Peugeot 306 1.4 olje v ohišju zračnega filtra

Napisal/-a dive Po jun 18, 2012 12:48 pm

Imam težavo z mojim francozom. Namreč, skozi oddušnik mi prihaja olje v prostor, kjer je zračni filter. Posledično se mi je sedaj nekoliko zapacalo vse skupaj, saj mi nihajo obrati pri začetku dodajanja pllina.

Torej, težava je, da so verjetno fuč obročki. Zanima pa me, kako rešiti problem z zapacanimi loputami?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Peugeot 306 1.4 olje v ohišju zračnega filtra

Napisal/-a abbe Po jun 18, 2012 12:58 pm

sicer nevem kok je to olja v filtru vendar je to skoraj normalen pojav.oljni hlapi pri vseh avtomobilih so speljani v sesalno cev.zj ce je tega olja res veliko je lahko malo motor ze zdihan..
motorcek prostega teka in pa loputo pa snames dol pa jo očistiš z namenskim čistilom pa daš nazaj gor.pri nekaterih vozilih je potrebno loputo potem tudi skalibrirati,nevem če tudi pri peugeotu.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg To jun 19, 2012 9:58 pm

Snami cevko ki gre iz filtra v sesalnno cev. Odreži cca 1m vrtne (najbolje tiste ki je malo armirana-pletena) natakni na mesto kjer je bila prejšna cevka, in jo spelji zadaj za motorjem proti podvozju, najbolje je če jo še malo prtitrdiš na prečni nosilec. Posodo z zračnim filtrom ošisti, filter zamenjaj. S tem filter ne bo več masten, motor se ti ne bo zaganjal, je pa slaba lastnost, da boš imel na tleh pod avtom par kapjic olja, odvisno koliko ti motor diha.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr jun 20, 2012 5:33 am

kesneberg je napisal/-a: je pa slaba lastnost, da boš imel na tleh pod avtom par kapjic olja, odvisno koliko ti motor diha.

plus težave z MAP senzorjem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov