Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Re: Veliki servis za P307 1.6 16v _ bencin

Napisal/-a kesneberg Pe jun 22, 2012 9:36 am

No prišparal s tem ni nič. Če ni menjal napenjaleca. V času menjave velikega servisa bi bil strošek le material. Ko pa bo zacvililo bo pa še delo, pa verjetno mikro jermen še enkrat ker ga bodo prepričali da starega pač ne daješ gor. Pa bo še 100-150€.
Ja tud to je način da isto delo prodaš 2x in obakrat prepričas štranko da je ceneje od koknurence.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jun 22, 2012 10:49 am

kesneberg je napisal/-a:No prišparal s tem ni nič. Če ni menjal napenjaleca. V času menjave velikega servisa bi bil strošek le material. Ko pa bo zacvililo bo pa še delo, pa verjetno mikro jermen še enkrat ker ga bodo prepričali da starega pač ne daješ gor. Pa bo še 100-150€.
Ja tud to je način da isto delo prodaš 2x in obakrat prepričas štranko da je ceneje od koknurence.

Kratka zgodbica, v kateri ne nastopajo resnične osebe:
{Danes}
Mehanik pravi stranki: Ja gospod, veste, tega ne rabite menjat, to zdrži...
{Čez pol leta} Pride stranka do mehanika in pravi: A veste, nekaj čudno škripa pa cvili, a lahko pogledate kaj dogaja...
Mehanik po kratkem ogledu pravi: Ja vete gospod, boma mogla šponar menjat, ker je čisto zanič. Cena: tam okoli 150 eurov. Ja, vete, moramo naret isto kot pri velikem servisu, zamenjat šponar in mikrojermen, potem pa nazaj sestavit...
:roll:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jun 22, 2012 11:57 am

Pa kaj se tolk na ta šponar spravljate, a ga imate tolk skritega?
Pri Hyundai 1,6 alfa mašini ima poseben napenjalec le kompresor klime. Odšraufaš desno kolo, odšraufaš še 2 šraufa napenjalcu in ga imaš v roki. 10min dela na dvorišču. Jermena servo črpalke in alternatorja/vodne pumpe nimata posebnega napenjalca, ker se napenjata s servo črpalko oziroma z alternatorjem.

Tako da se tudi meni zdi bedarija menjat zunanji napenjalec, če se ta lepo vrti, dela za zamenjavo je malo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jun 22, 2012 4:30 pm

mišek je napisal/-a:Zdaj bo pa počasi prišel čas, ko bom delal menjavo jermenov.

In kakšna zanimivost....dva S.P- ja sta mi rekla ceno okrog 400 eur. Včeraj sem bil pri enem, mi je naračunal 425 eur. Danes pa grem čisto iz radovednosti na Avto Celje - pooblaščeni servis; vprašat koliko bi me tam računali...pošteno povedano, pričakoval sem številko precej visoko....vsi pravijo kako so pooblaščenci dragi...potem mi pa zračuna, najprej reče 378 eur, potem pa še da poust ker je avto že 5 let star, 25% na material in 15% na delo in pride vse skupaj 295eur. Pooblaščen servis, orginal deli.
Pa še reko je, da zunanjega španerja oni ne menjujejo, če se ne sliši, da kaj cvili. Da je brez veze, motorju nima kaj naredit, je rekel da crkuje pa tudi ne, če začne cvilit pa se potem menja, saj je zunaj motorja. Človek bi si mislil, da ravno pooblaščenci ti bo jo na vsak način hoteli vse povrsti menjat, sam da prodajo, ampak zgleda da ni tako.

Ali so se pooblaščenci pocenili?? Mi je tudi kolega pravil, da je šel s puntotom na servis- orginal, so mo neko cevko menjali pa še žarnco v zadnji luči. So mu žarnco računal par centov, menjal jo je zastonj. Mehanik - privat ki sem pa jaz 5 let hodil k njemu pa še potem 3 leta tudi sestra, je šla enkrat mimo pa dala sprednjo žarnico menjat (imela svojo) ji je računal 5 eur!! A hudič je stalno dobil kak "trinket".

naš P206 karavan je glih bil pri rodexu na velikem servisu in je stalo 250€ (1.6 16V). nekaj je bilo tudi popusta, ker smo stalna stranka, ker avto ni več v garanciji (l.04). s tem da kot je bilo dogovorjeno za dan in uro je tudi to držalo in so si vzeli čas ter lepo zrihtali. pregledali cel avto (npr: najdli pri zadnji luči slabo maso) in so še popravili nekatere malenkosti. če želiš ti dovolijo stati zraven avta med servisu. vsaka jim čast, pa imamo drugega pežo serviserja 1km stran od hiše, pa so taki cepci tam in delajo tako da te čim bolj ožemejo pri denarju in zrihtajo zelo slabo...zato se raje zapeljamo 65 km stran do rodexa, ki stvari zrihta tako kot bi mogu vsak servis, ampak žal je malo takih.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg So jun 23, 2012 8:17 pm

Energetik81 je napisal/-a:Pa kaj se tolk na ta šponar spravljate, a ga imate tolk skritega?
Pri Hyundai 1,6 alfa mašini ima poseben napenjalec le kompresor klime. Odšraufaš desno kolo, odšraufaš še 2 šraufa napenjalcu in ga imaš v roki. 10min dela na dvorišču. Jermena servo črpalke in alternatorja/vodne pumpe nimata posebnega napenjalca, ker se napenjata s servo črpalko oziroma z alternatorjem.

Tako da se tudi meni zdi bedarija menjat zunanji napenjalec, če se ta lepo vrti, dela za zamenjavo je malo.

Ja ko sam delaš. če pa to voziš na uradnega ali pa k popoldancu je pa treba vsak poseg plačat. No pri Peugeotu je napenjalec na liniji alternator / klima. Ja res je treba je snet kolo, kolotek, spodnjo zaščito, no pa smo pri mikro jermenu. Ja sam fora je da to vse narediš tudi pri velikem servisu. Pol pa ne zamenjaš jermena, oz če že jermen zakaj ne še napenjalec + vodilno kolo 45€ stroška za material -proti 150 evrom dodatnega stroška kasneje.?'???
Ko sem jaz povpraševal mi nobeden od uradnih servisov ni pri ponudbi za velik servis podal menjave še za mikro jermen. Le zakaj ne. Zato ker je za menjavo mikro jermena predpisana 1h. Poleg tega je to še en obisk servisa kar v povprečju pomeni vsaj 150€ prometa.
No ko sem pri 160k na servisu spraševal ali ni že čas za 1 velik servis so rekli da počas bo pa treba, naj računam na naslednji interval. No po 2k(161580) km mi je pa miro jermen utrgal ker je napenjalc zaribal. Me niso več videl. In to na uradnem k imajo za mojega velik servis interval na 150-160K.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov