crxdelsol je napisal/-a:Nebom trdil ampak da opišem moj primer včeraj: Doma normalno štartam avto, kot da se ni nič zgodilo je normalno štartal...Po poti v celje opazim da mi električni servo crkuje v enih ovinkih dela v enih ne, nakar crkne (vožnja brez serva je praktično skoraj nemogoča-volan trd ko svinja če te preseneti utegne bit nevarno!), prižgale so se tudi vse lučke-servo, abs, akumulator, za okvaro motorja itd. Ustavim, hočem zapret šipe-negre, avto je laufal normalno ni pa delala nobena elektro stvar v avtomobilu... odprem havbo akumulator vroč-vreje iz njega. In sem lepo pešačil po nov akumulator do bencinske, menjal in voila naprej.
BTW imel sem še prvi akumulator na katerem je letnica 2002, mi je pa zanimivo da sem imel skoraj iste simpome kot ti, avto je vžigal do zadnjega (tudi pozimi) normalno z čisto nič odpora, tudi vedno ko avto perem ali kaj delam zunaj na vikendu pogosto pustim radio na glas več ur, ali kdaj pozicijske celo noč in ga ni nikoli izpraznilo, sedaj pa na enkrat bum.
Ob priložnosti bi še rad vprašal ker ob nakupu neke izbire nisem imel: varta ali topla, varta se mi je zdela boljša varianta in tudi dražja. Kupil sem tegale:
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... 7%2060%20B
je dobra izbira ? Drugače ga dam na internet dokler je še "nov" in kupim boljšega, rad bi spet brezskrbno puščanje pozicije ponoči in poslušanje radia, brez da bi me moglo skrbet da avto nebo vžgal.
edit: tudi meni so kazalci padli, vendar ko sem avto ugasnil so se dvignili in kazali neke čudne stvari kot da se avto pelje 20km/h
jackass006 je napisal/-a:@crxdelsol: meni so se začeli problemi tudi včera. a je bla polna luna![]()
drugače je bil pa moj akomulator po 1h še vedno topel in malo napet (kot da bi ga razneslo), je možno da je avto v nekem stiku in mi to vničuje akomulator?
poznate kakega avtoelektrika iz LJ z okolico? najraje pa čim bližje Zalogu.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov