Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Picasso gearbox
Nov uporabnik

C4 picasso 1.6 Hdi 'gearbox fault'

Napisal/-a Picasso gearbox Po jul 02, 2012 10:14 am

Pozdravljeni,

že iz naslova se vidi, kaj me muči. Skratka, po 5 letih in dobrih 100000 km brezskrbne vožnje, me je danes C4 picasso pustil na cesti. Med ustavljanjem pred semaforjem se je prižgala napaka 'gearbox fault' in iz prestave A2 je premaknilo v N ... avto nisem mogla več dat v nobeno prestavo, niti M. Tudi po ponovnem zagonu je napaka ostala. Na srečo in s pomočjo smo ga lahko potisnili ob cesto, klic na asistenco in sedaj je na servisu. Zaenkrat še nič ne vem, kaj in kako. Me pa zanima, če je morda kdo od vas imel podobno težavo, da vem, kaj me čaka.

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Re: C4 picasso 1.6 Hdi 'gearbox fault'

Napisal/-a dvorjan Po jul 02, 2012 12:26 pm

Pa verjetno se je elektroniki kaj sfuzlalo, se zgodi vsake toliko na teh BVA menjalnikih. Ce prej nisi opazila nobenega cudnega delovanja, bo verjetno dovolj ze ponovna nastavitev menjalnika z racunalnikom. To pa je ene 2 uri dela - odvisno, koliko ti servis racuna, med 70 in 120 evrov stane ta hec.

Picasso gearbox
Nov uporabnik

Re: C4 picasso 1.6 Hdi 'gearbox fault'

Napisal/-a Picasso gearbox Po jul 02, 2012 1:17 pm

Eko, s servisa sporočajo, da očitno nekje pušča hidravlična tekočina.
Avto se je v bistvu do danes obnašal normalno. Le v petek se je na hitro izpisala napaka, ki je nisem uspela niti prebrat, ker je takoj tudi ugasnila ... ujela sem le prvo črko 'g'. Čez vikend sem se vozila le par km in je bilo bp. Danes pa je bilo čudno le, da je po nekaj prevoženih metrih kar sam preklapljal med A in M načinom vožnje, potem pa mrk in N. Sem pa malo posrfala po tujih Citroenovih forumih in se dogaja tudi drugim.
HB za asistenco in nadomestno vozilo ... pa mi je enkrat le prišlo prav.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov