Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Re: Kurilno olje - DA ali NE

Napisal/-a 106 Ne jul 01, 2012 12:12 pm

zcmr je napisal/-a:Jaz tudi bluznikov ne jemljem resno ampak taki bluzniki kot ti mi pa vseeno dvigajo holeterol....
Ce si gobec za pisat neumnosti potem daj link kako carina snema filtre na osebnih dizel vozilih....
Cakam.....

Ti si mene zamenjal z nekom v tej temi nisem nikoli pisal o nobenih filtrih itd ......

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jul 01, 2012 12:12 pm

To delajo zato, ker če si enkrat nalil kurilca in nato nafto se v filtru pozna še pri natočenem drugem rezervarju nafte. Zato pa ponavadi zamenjajo tudi naftni filrer ko začnejo uporabljati nafto.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 01, 2012 12:28 pm

lancia hf je napisal/-a:To delajo zato, ker če si enkrat nalil kurilca in nato nafto se v filtru pozna še pri natočenem drugem rezervarju nafte. Zato pa ponavadi zamenjajo tudi naftni filrer ko začnejo uporabljati nafto.

Prisotnost kurilca se pozna še po štirih,petih rezervoarjih frišne nafte. Zato pa je odrejeno čiščenje rezervoarja in kompletnega dovoda goriva, ko te dobijo s kurilcem v rezerovarju.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jul 01, 2012 12:40 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:To delajo zato, ker če si enkrat nalil kurilca in nato nafto se v filtru pozna še pri natočenem drugem rezervarju nafte. Zato pa ponavadi zamenjajo tudi naftni filrer ko začnejo uporabljati nafto.

Prisotnost kurilca se pozna še po štirih,petih rezervoarjih frišne nafte. Zato pa je odrejeno čiščenje rezervoarja in kompletnega dovoda goriva, ko te dobijo s kurilcem v rezerovarju.

To jaz vem, samo nekateri si tukaj to stvar drugače predstavljajo pa jim bolj na hitri način zazložim. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 01, 2012 1:13 pm

@lancia hf:
Nisem te citiral zato, da bi tebi "pamet solil", ampak sem tvoj post "izrabil" zgolj v namen razsvetljevanja ostalih.... :D :mrgreen: :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Če jul 05, 2012 10:11 pm

lancia hf je napisal/-a:Ravno zaradi tega carina jemlje vzorce iz filtra. ;)

106 je napisal/-a:Malo začni vrtat po internetu pa se ti bo marsikatero neznano obzorje odprlo.

Teden je minil in nevedni se vedno cakamo na link z opisom carine ki sraufa filtre da pridejo do kaplje kurilca za analizo
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jul 05, 2012 10:41 pm

Pozdravljeni

http://www.vasioglasi.si/?mod=aktualno& ... One&ID=771

Cariniki pri kontrolah na terenu ugotavljajo, da se za pogon osebnih vozil in traktorjev vse pogosteje uporablja kurilno olje, ki je namenjeno ogrevanju. Zato bodo v prihodnje poostrili nadzor nad namensko uporabo goriva na cestah in kmetijah, vendar brez najave. Predpisana kazen je od 400 do 1.200 evrov. Kršitelj mora nato na lastne stroške opraviti črpanje in čiščenje rezervoarja pri pooblaščenem servisu, kar predstavlja dodaten strošek od 100 do 200 evrov.

Skratka v koliko obstaja utemeljeni sum, carinskega prekrška...................lahko demontirajo kar želijo

Lep pozdrav

PS

Hvala @RedBull, sem spregledal in že izbrisal oops
Zadnjič spremenil Fan, dne Če jul 05, 2012 10:50 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jul 05, 2012 10:44 pm

Napisano že na strani št. 2 :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Pe jul 06, 2012 2:58 pm

http://en.wikipedia.org/wiki/Solvent_Yellow_124 To je ta znana barva 'cvička'.
So pa pred leti nekje v Prekmurju 'prali' cviček v nafto. Problem je potem procentnost žvepla in kalcija v tem gorivu.
Se na naftnem filtru nabere vodni kamen :lol: :lol:

Gigi21
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigi21 So jul 07, 2012 8:19 am

Jst sem parkrat natankal kurilca v vectro dela kot bombonca 2.2dti motor je glede tega zakon amapak zarad tistih 20 centou al kolk je cenej se ne splaca igrat pa placevt kazni:/
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov