Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TURBOBABY
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

segret a4 klima ne deluje

Napisal/-a TURBOBABY So jul 07, 2012 12:37 pm

Lep pozdrav vsem ,ki berete moj post.
Moj problem na audiju a4 1.9 tdi letnik 96 je sledeč:

Ko je avto hladen klima deluje normalno, ko pa se segreje začne pihati toplo.
Kompresor normalno vklopi in pritisk je vredu , pri mehaniku smo zamenjali plim, še vedno isto.
Ventilator na hladilniku normalno vklopi tako kot tudi kompresor,debela cev je topla (morala bi biti hladna)
Zanimivo je da je tanka cev zelo mrzla le nekaj cm pri izstopu iz kabine.

ali je možno da je sušilnik zamašen , ali je kakšna druga fora, prosim za pomoč, moji otroci vam bodo skupaj z mano zelo hvaležni.
dont drink and drive, just smoke and fly!

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: segret a4 klima ne deluje

Napisal/-a primozek68 So jul 07, 2012 7:16 pm

pomoje je preperela pena na loputah za zrak. Armaflex varianta.
Sex turns gay people into Mexicans.

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY To jul 10, 2012 11:44 am

no ja.... vseeno hvala.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jul 10, 2012 4:18 pm

Jaz bi rekel, da je krivda, na mešalnem ventilu, ta pa potem nekaj tople vode spušča v kabino oz. pečko, zato pa klima odpove, ko je avto ogret. Potrebna je menjava. Še prej se pa prepričajte, če je napaka res v tem.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY To jul 10, 2012 6:48 pm

RedBull™ je napisal/-a:Jaz bi rekel, da je krivda, na mešalnem ventilu, ta pa potem nekaj tople vode spušča v kabino oz. pečko, zato pa klima odpove, ko je avto ogret. Potrebna je menjava. Še prej se pa prepričajte, če je napaka res v tem.

potem bi morala biti dovodna cev klime v kabino konstantno mrzla, pa se po ca. 5 minutah ogreje, naj mi prosim kdo razloži kakšno funkcijo ima sušilnik klime ...ali so na kompresorju kakšni nepovratni ventili??

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Napisal/-a robig To jul 10, 2012 9:00 pm

Kaj pa če je problem v samem kompresorju. Ko je mrzel še deluje, ko se ogreje odpove. Ali pa sama sklopka na kompresorju spusti. Se čuti na motorju da malenkost zajamra ko prižgete kompresor? Če motor ne spremeni zvoka ko ga vklopite potem je verjetno napaka na kompresorju.
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr jul 11, 2012 8:57 am

Men je tut podobno delu, zdj k sm nafilu klimo je uredu. Mi je pa kolega k se ukvarja s polnjenjem klim povedu, da ti lahko tut mehanik preveč oz. premal plina nafila in pol tut klima nemore dobr delat. Čist tko iz glave

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 11, 2012 9:53 am

Na mojem prejšnjem avtu se je sredi tunela v koloni (smo stali), ko je bilo zunaj 40 stopinj, izklopila klima. Ko sem se začel vozit, je pa spet delala naprej. Očitno ima senzor, da če bi dodatno ogrevanje hladilnika klime poškodovalo ali slabo vplivalo na motor, da se izklopi.

Lahko da ima tvoj avto kaj podobnega in se zato izklaplja klima.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jul 11, 2012 11:49 am

nebivedu je napisal/-a:Na mojem prejšnjem avtu se je sredi tunela v koloni (smo stali), ko je bilo zunaj 40 stopinj, izklopila klima. Ko sem se začel vozit, je pa spet delala naprej. Očitno ima senzor, da če bi dodatno ogrevanje hladilnika klime poškodovalo ali slabo vplivalo na motor, da se izklopi.

Ni rečeno da je to vzrok. Večina ima tko narjen, da je v samem hladilniku senzor za temperaturo, na podlagi katerega se vklaplja ventilator, v kolikor je tempratura previsoka. Lahka da je kej od tega zanič, ni pa rečeno. Zapelji se do avtoelektričarja pa ti nej vse zadeve premeri, še bolje do kakšnega, ki se spozna na audi koncern.

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY Če jul 12, 2012 1:07 pm

Walker_P je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Na mojem prejšnjem avtu se je sredi tunela v koloni (smo stali), ko je bilo zunaj 40 stopinj, izklopila klima. Ko sem se začel vozit, je pa spet delala naprej. Očitno ima senzor, da če bi dodatno ogrevanje hladilnika klime poškodovalo ali slabo vplivalo na motor, da se izklopi.

Ni rečeno da je to vzrok. Večina ima tko narjen, da je v samem hladilniku senzor za temperaturo, na podlagi katerega se vklaplja ventilator, v kolikor je tempratura previsoka. Lahka da je kej od tega zanič, ni pa rečeno. Zapelji se do avtoelektričarja pa ti nej vse zadeve premeri, še bolje do kakšnega, ki se spozna na audi koncern.

to se dogajazaradi pregrevanja klime v stoječem stanju ,če je pokvarjen dodatni ventilator, ko se prižge takoj ko vklopiš klimo, ko pa pelješ pa zrak spet ohladi "klima kiler" in klima dela., drugače je pa pri mojem možno ,da je kompresor bogi ,avto ima 495.000 km. :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov