Napisal/-a sipr Pe jul 13, 2012 8:25 am
Pozdravljeni!
Kljub temu, da bomo avto skoraj zagotovo menjali postavljam vprašanje-(želel bi se iz tega še kaj naučiti):
Imamo Škodo Felicio, 1.3, letnik 1997, prevoženih 257.000 km. Avto smo kupili novega in je redno servisiran.
Med vožnjo po ravnini je vse skoraj v redu. Težave nastanejo predvsem pri vožnji v klanec. Preprosto povedano: avto cuka oziroma pocukuje; se skoraj ustavi, pa spet potegne, ponovno se ustavlja, pa spet potegne...
Pred kakim mesecem so se začele težave: avto ni hotel vžgati. Mehanik je ugotovil, da gorivo ne pride do motorja. Pri motorju je snel dol cev od goriva, jaz sem dal kontakt, bencina ni bilo skozi cev...Potem ko sem verglal nekaj časa, pa je gorivo do motorja le prišlo...Črpalko za gorivo je snel dol, jo izprobal, delala je...Avto je delal normalno. V redu je bilo nekaj dni...Potem je avto izgubil vsako moč...Komaj je peljal po ravnini. ..Na servisu so ga dali na tester, rekli so da je vse v redu...Menjali so le svečke...Spet je avto delal nekaj dni... En drug mehanik se je odločil za menjavo črpalke za gorivo...Potem je avto delal 14 dni...Sedaj pa cuka...
Meni se zdi da bi lahko za cukanje bila dva vzroka:
-nekje v cev za dovod goriva v motor prihaja zrak
-ali je nekaj narobe z električnim napajanjem črpalke..
Ne vem ali bi cukanje bilo lahko povezano tudi s sklopko? Cuka tudi v 2. in 3. prestavi
Prosim še za vaša mnenja. Kljub temu, da bomo avto menjali, bi se iz tega rad še kaj naučil...
Hvala in lep pozdrav!