Imam težave s klimo na audi A3, letnik 1999, 1,9 TDI in sicer: klima se vklopi kadar je avto hladen in deluje kakšnih 10min nato se izklopi kompresor in se ne vklopi več dokler se avto spet ne shladi.
Mrzlo vozilo priklopite na tester - klima..............posnamite delovanje in to enako naredite pri toplem vozilu. Posnetke primerjajte in bi se morala napaka videti.
kdaj je pa začelo tako zajebavat? Zgodilo se je že če je bilo v sistemu preveč plina, so cevi zamrznile in nehale prepuščat hladen zrak. Ko se je klima ugasnila, cevi otoplile je začelo ponovno delat, vendar zopet dokler ne zmrzne ponovno cev.
Kaj ima ta avto oz. kompresor kakšno varnostno tipalo proti pregrevanju? Pri fordih vem da je to tipalo na kompresorju, da v primeru, če pride do pregrevanja kompresorja, se kompresor samodejno izključi in se ne vključi dokler se ne shladi.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Sem pa ugotovil ce rele kompresorja klime odprem in sklenem jezicke kontaktov skupaj klima dela in ventilatorji se prizgejo .pri zamenjavi releja problem ostaja isti
Se ventilator vklopi, ko je prižgana klima? Kakšen je nizki ter visoki tlak, ko klima deluje? Praktično so poglavitni ti trije dejavniki, da se potem zna dalje iskati napako na pravem mestu.
Da se še malce dopolnim,ker sem spregledal en post.... preverite še delovanja senzorja notranje temperature ter zunanje, če normalno funkcionirata.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Meni je to delal ko je bil ležaj jermenice fuč, Ko se je segrel je začela tuljava sklopke prebijat in kompresor ni delal. Na testerju je pokazala samo da se kompresor ne vklopi. No na koncu je čist crknla. Menjal, lezaj tuljavo pa ploščo sklopke kompresorja in stvar spet dela. Na parkingu tolk časa laufaj da di kompersor neha delat, snemi kable iz kompresorja in direkt na sklopko pripelji 12v če tuljava - magnet potegne ploščo sklopke pol je Ok, če ne pa je tukaj problem. No to moraš probat pri ugasnjenem avtu.