Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Pooblaščen servis, da ali ne?

Napisal/-a matej_ Sr jul 18, 2012 4:24 pm

Zdravo!
Sem pred veliko dilemo.
Imam VW passata letnik 2010 in bliža se z enormno hitrostjo servis na 105.000km(cca 14dni).

Sedaj avto je star 2,5 let, izven garancije, v garanciji je bila zamenjana turbina in popravljen webasto ker je kadil, drugače vse ok.
Zdej pa ali vozit avto še naprej na pooblaščen servis (moram najti novega, ker bojda starega ni več) ali poiskati nepooblaščenega vendar dobrega serviserja.
Avto bo veliko na cesti, v šestih letih se pričakuje preko 300.000km z njim (če bo vse štimalo).

Kaj narediti? Kako je z kulanco(ali je sploh aktualna)? Rajši voziti na nepooblaščen servis? Olje bi vedno imel svoje.
Če na pooblaščen mi svetujete katerega v savinjsko- koroški regiji, da so pošteni in ne predragi? Kaj pa drugi serviserji za VW kateri so dobri v tej regiji?

Hvala za odgovore!

lep pozdrav, matej_

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Pooblaščen servis, da ali ne?

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 18, 2012 6:13 pm

Če imaš svoje olje mislim da neke bistvene razlike v ceni med pooblaščencem in popoldancem ne bo. Se pa pojavi problem, da pooblaščenca nimaš v neposredni bližini, najbližje ti je a2s v Celju, samo so po mojih izkušnjah predvsem zlatarji

edit. A nima ta avto 4 leta garancije?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr jul 18, 2012 7:04 pm

Če si iz Velenja, pelji k Štalekerju v SG. Jaz imam zaenkrat dobre izkušnje z njimi. Odnos je vredu, pri servisu si lahko zraven, dele lahko prineseš svoje. Edino malo počasni znajo včasih bit preden izdajo kak predračun ali ceno za kakšen del ali storitev.

Drugače imaš pa v Lazah AvtoMEHanik (Meh Boštjan), ki ni pooblaščen ampak šraufa izključno VAG, samo ni ravno poceni (na nivoju pooblaščenca) pa še svojo robo forsira.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jul 18, 2012 9:52 pm

Živjo!

Uradnega servisa A2S se izgoni na kolikor je le mogoče, če ti je avto vsaj malo "drag". Šalabajzerji, da jim ni parja - o podrobnostih pa ne bom, da me kdo ne toži. Drugače pa imaš odličnega serviserja v Laškem - Motor & Brance - lahko zrihtam telefonsko šefa če želiš - tudi sam tja vozim Leona in Peugeota. Nima sicer najnižjih možnih cen, je pa tako: poštena cena za pošteno delo - tudi za kakovost delov se da dogovoriti. Šraufa pa predvsem VW grupo, ostalo po dogovoru.

Drugače pa uradni servisi: jaz se bi jih izognil koliko na daleč je le mogoče - mi je pa čudno, da nimaš 4 letne garancije na VW.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Če jul 19, 2012 8:12 am

Res je, pooblaščencev se ogni na daleč kar se da. Večina folka ima z pooblaščenci več slabih kot dobrih izkušenj. Pa ni to pogojeno samo z ceno storitve, tako drago in tako šalabajzersko pač negre skupaj. Pa še prav barabini znajo biti.

Dobi si nekoga, ki ga poznaš in mu zaupaš.

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Če jul 19, 2012 12:10 pm

Ne moj avto nima 4letne garancije(začetek januarja 2010), mislim da od junija naprej so imeli 4 letno garancijo.

Glede pooblaščencev sem imel zelo dober servis v mojem kraju, tudi ni bil drag kot nekateri pravijo, bili so pošteni in tudi naredili so vse kar je bilo potrebno. Ampak tega servisa žal več ni.
Glede na to da delam cca 45kkm na leto, sem vsak dan na cesti, imam tako službo, da rabim konkretni servis ko bo če bo kaj zagustilo, ker ko mam službeni dan morem priti v službo nujno! zaradi tega se tudi bojim vozit avto nekomu "pod kozolec", olje pa filter zna vsak mehanik menjat, ko pa pride do česa kompleksnejšega pa ponavadi zmrznejo ker ali nimajo izkušenj ali pa pravih diagnostičnih naprav.

Verjetno ga bom peljal v sg k štalekerju, ker ga je par ljudi priporočilo.

hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 19, 2012 1:16 pm

Pri takšni starosti avta, vezanosti nanj in tolikih kilometrih, bo pooblaščen verjetno najboljša izbira, ker imaš vseeno nekaj stvari kritih na ta račun (kulanca, rja, asistenca? ...). Popoldanc je lahko zelo dobra varianta, če veš, da je vreden zaupanja. Jaz imam recimo res odličnega, poceni, pa za termin in "garancijo" na dele oz. delo se bom prej zmenil kot pri pooblaščencu.

Načeloma torej poišči dober pooblaščen servis, maš pa šalabajzerje povsod, naj bo to pooblaščen ali pa popoldanc!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov