Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: vw touran 2.0tdi mokra cesta

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 25, 2012 10:18 pm

sašo5 je napisal/-a:
devilkin je napisal/-a: Niso vse gume za metati v isti koš

.....tako kot tudi avti ne; s takim kompletom bi se mogoče neki drugi avto peljal normalno, tale Turan se pač ne...........in ni "zastonj" tista, da ne glede na pogon boljša guma mora biti zadaj....
Pač v tem primeru na tem avtu se prve in zadnje gume "niso ujele" in posledica je čudno obnašanje na cesti, če bi komplet prestavil rec. na golfa bi lahko bilo o.k.

x2.

(folk nikakor ne more dojet, da se ista guma, istih dimenzij, na dveh različnih avtomobilih lahko obnaša povsem drugače).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Ikybunda
Nov uporabnik

Napisal/-a Ikybunda Če jul 26, 2012 5:19 pm

oni s touranom je nazaj...

sem menjal zadnje gume, sedaj imam vse nove. Avto sem probal na suhi cesti po lokalni ravnici in ovinkasti zakrpani cesti. Stabilnost avta je občutno večja, ga več ne odnaša pri zadku, sem pa ga šparal, ker je bla gužva - we need more speed :)
Glede amortizerjev bom še videl (ni glih poceni investicija), kak se bo avto obnašal na mokri cesti; čakam prvi dež, da probam.

LP, pa vsem hvala za nasvet

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jul 26, 2012 8:40 pm

4 čisto iste? Če ne, probaj najprej tako (na mokrem), nato obrni spredaj/zadaj, probaj še enkrat (na m.) in natančno poročaj o vseh razlikah.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov