Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Homokinetični zglob ruži

Napisal/-a crxdelsol Sr jan 12, 2011 2:35 pm

Aha. no upam da ni menjalnik, pomoje ni, saj mi je avto treslo in ružlo v desni ovinek, pa ko sem upočasnjeval, šalta in vse glede menjalnika pa se kot novo.

Upam na najboljše, zdaj gre avto na servis.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Sr jan 12, 2011 10:06 pm

Evo men se isto dogaja na leonu 2002 letnik, vendar se pr men sliši bolj trrrrrrrrr kot pa tktktktktktk, tud večino v desno oz. po avtocesti se sliši vedno, ko pa takoj spustim gas pa neha. Menjave delajo kot nove.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To jan 18, 2011 8:26 pm

Evo avto me je pustil na cesti, raztrgalo je notranji ležaj na voznikovi strani. Po menjavi še tega ležaja, nosilca motorja, zadeva še vedno trese. Malce je zvita sovoznikova polosovina, zanima me kako bi vi opisali kak izgleda če je zvita polosovina?

Je hud ropot/tresenje ali samo do neke meje ? Ker pri meni ni meje, bolj se pelješ v ovinek bolj trese, na koncu že cel avto poskakuje in odnaša.

Imam naročen kit za obnovitev menjalnika, ampak vseeno.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr jan 19, 2011 8:01 pm

anyone ?
polosovina ob vrtenju kolesa koleba več kot pol cm gor in dol je to dovolj da mi cel avto trese?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 19, 2011 8:26 pm

To je dovolj, da ti ob primernih pogojih (resonanca itd) lahko odtrže kolo oz odlomi kak del preme - po možnosti kje na avtocesti.
Hkrati so pod udarom (kmalu nove okvare) vsi deli, povezani s pogonom in podvozjem + volan.

Dejcc - ne igraj se z varnostjo!

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr jan 19, 2011 8:42 pm

Hvala za odgovor, brezskrbi avto se ne vozi dosti, sploh ne po avtocesti. Ju3 grem po novo polosovino in poročam.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne jan 23, 2011 8:53 pm

Evo nova polosovina (zdrejana) + en zglob ki ga je ža najedlo ker je opletala je spet popusto zdaj mam popravljeno z 1 letno garancijo. Cena smešna 100€.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To feb 01, 2011 1:33 am

Spet jaz. 1 teden je bilo ok, sedaj se spet pri skrajnem ovinku v desno začenjajo pojavljati težave. Spet tk tk tk tk tk. Tokrat malce bolj če je sklopka spuščena, če je stisnjena malce manj. Zanima me če je možno da je znotraj menjalnika kaj narobe ?

Prestavlja se normalno kot da bi po luli** štoral. Pri speljevanju/zaviranju ni nič narobe le pri višji hitrosti v skrajni desni ovinek. Bilokak predlog je dobrodošel.

Zanima me nekaj tudi. Če peljem avto na uradni servis da pregledajo...kaj se zgodi v primeru da nekaj popravijo avto pa še vedno isto ropoče ? moram potem popravila plačevati v nedogled dokler ne ugotovijo napake, ali so dolžni računati samo tisto kar je res narobe ? Ker je že šlo kupe denarja v nič, napaka pa je mogoče kje drugje.

Prosim za bilokak nasvet

EDIT: da še dopišem tole: Tresenje izgine pri pospeševanju, torej ko držiš stopalka za gas noter ne pripraviš avta da bi treso, samo pri spuščenem gasu to dela.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To jul 31, 2012 3:54 pm

Da si sposodim temo. Imam problem ko zavijam levo ali desno, ko dodam plin se sliši tktktkt ko spustim plin tega zvoka ni. Najbolj se sliši v rondoju ko zapeljem nič, ko pa dodam plin pa tktktkt imam tut posnetek kjer se sliši ko dodam glas tktkt in ko spustim da preneha.

Pred kakšnim mesecem sem menjal mašetno na polosi pri kolesu. pri menjavi je je zelo trdo šel ven tist vijak ki drgži zglov vilic in sem moral kr močno z udrajati po njem, ali je možno da se je pri tem poškodoval ležaj, ali je zanič homokinetični zglob.
Polosovine v smeri vrtena koles naprej - nazaj nimajo nič zračnosti. Tudi če pa zmigam ven in not oz potisnem proti menjalniku oz ven iz menjalnika nimajo. Edino ko je avto v zraku potem ima ven not mali zračnosti, naprej nazaj nima nič.

Še posnetek http://www.youtube.com/watch?v=01rsOUWRSl4&feature=plcp
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jul 31, 2012 10:22 pm

Pozdravljeni

Homokinetični zglob se podere, ščisti, pregleda in po potrebi zamenja poškodovane kuglice, obilno namaže in sestavi nazaj. In spet bo delovalo par let.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Sr avg 01, 2012 9:44 pm

V tezave vec ni. Sem se vlego malo pod avto in na desni polosovini je nekakina guma, ki se jo ,da premikati in je bila zelo blizo zascitne plastiki blatnika. Je mozno, da ko sem dodal gas se je premaknila polosovina nazaj in tolkla tista guma po plastiki po plastiki? Ker avto se v ovinku nagiba in se je guma vrjentno tolk priblizala plastiki. Ampak cudno mi je to, da je tktktkttkt delalo samo če sem dal plin oz tak kot je razvidno iz posnetka.
Alfa romeo 147
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov