Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne avg 15, 2004 11:25 pm

der_Alte je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:prvo ti bo sklopka začela drset v nižjih prestavah zato ker je večja moč in večja obremenitev na sklopko!ponavadi se probava v drugi prestavi!

Zanimivo, da sem pri treh različnih avtomobilih, doživel to kar sem napisal. Začelo je drset v najvišji prestavi. Res čudno. :? A večja moč je v nižjih prestavah? Sem mislil, da je to odvisno od vrtljajev motorja in ne od prestave. :twisted:

Zaminivo ja, men je tudi zacela drset in to se najbolj pozna ko saltas z druge v tretjo :twisted:

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po avg 16, 2004 9:03 am

katere sklopke pa priporocate? katere firme pa kolk so priblizne cene pa kje se jih da kupit v LJ ali pa KR ?!?!HVALA

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon Po avg 16, 2004 10:29 am

Ah ni sile.

Jest mam Clio serije I, pa ni pene.
Moja sklopka je fuc. Vsak serviser mi je reku, da bo treba sklopko kmal menjat. In to so govoril ze 2 let nazaj, jest se pa se vedno vozim.
Je pa zanimiv to, da mi je zdej moja sklopka full vsec ratala. Tko...drugac mors vozit.
Pr men je ze taka kriza, da k bl mocno speljem kr skripa sklopka. Kot bi skripale gume, sam vem da skripa sklopka k drsi. Sam pol ne drsi vec k vozis. Tko da ni sile.
Najbolj je pa to, da je zdej sklopka k stikal. Res sem se navadu na genau kje prime in recimo pri saltanju sele takrat pritisnem na gas k je sklopka prjela. Pa u bistvu ne tko, da bi avto kej cuknu al pa se upocasnil...tko navadis se res natancno prestavljat.
Pa prestavljanje na dol (ker ne morem prej gasa dat, da ne bi skripal...pa bi me blo pol sram :)) zmeri prej prbijem po gasu, pol pa zasaltam. Tko kot pri sportni voznji.

Mislm, tkole recen. Fajn je met zjebano sklopko. Najprej prisparas denar, ker jo ne zamenjas, drugic zato ker pol lepse delas s sklopko (ker jo noces zamenjat), tretijc je pa to nalozba za v prihodnost (ker ne zapravis denarja za novo sklopko -> financna nalozba, in ker se bos naucil zelo lepo saltat pa delat s sklopko je to dobr zato, ker na naslednjem avtu s sklopko ne bos imel vec takih problemov -> tehnicna nalozba).

Govoril sem....

No ja...bluzil sem.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po avg 16, 2004 2:38 pm

Perica je napisal/-a:katere sklopke pa priporocate? katere firme pa kolk so priblizne cene pa kje se jih da kupit v LJ ali pa KR ?!?!HVALA

http://www.olef-sp.si/luk.htm :wink:
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To avg 17, 2004 11:57 am

no, pa sm sov donc kr original sklopko od Renault kupit!!! cev komplet je biv 37 jurjov!!! bomo donc zamenjal sklopki, pol vam pa napisem ce je kaj bols!

LP

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To avg 17, 2004 3:22 pm

Perica je napisal/-a:no, pa sm sov donc kr original sklopko od Renault kupit!!! cev komplet je biv 37 jurjov!!! bomo donc zamenjal sklopki, pol vam pa napisem ce je kaj bols!

LP

Bravo :bow

p.s. - kake firme pa je original sklopka?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če avg 19, 2004 6:38 am

Asterix je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:no, pa sm sov donc kr original sklopko od Renault kupit!!! cev komplet je biv 37 jurjov!!! bomo donc zamenjal sklopki, pol vam pa napisem ce je kaj bols!

LP

Bravo :bow

p.s. - kake firme pa je original sklopka?

madona, sele donc sm prebral tole, tko da ti ne morm povedat katere firme je, ker smo jo vcerej zvecer notr dal! na skatli pa tud nic ne pise! SORY

smo jo pa 6 ur sraufal, ker je pri Cliotu treba most dol vzet, volan losat, hladilnik losat, izpuh losat,.... vse se skupi drzi !!! pa se bratranec je prvic sraufal Renaulta!!! do sedaj je sraufal samo Forde! No, ampak sklopka sedaj dela tako kot je treba!!!

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Re: skurjena sklopka ? ? ?

Napisal/-a Nikola_Tesla Pe avg 03, 2012 10:57 am

Zdravo

Te se pravi da je treba cel sprednji del dol pobrati da prideš do menjalnika ?

Lp.

Darko

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: skurjena sklopka ? ? ?

Napisal/-a zlica22 Pe avg 03, 2012 12:22 pm

Nikola_Tesla je napisal/-a:Zdravo

Te se pravi da je treba cel sprednji del dol pobrati da prideš do menjalnika ?

Lp.

Darko

Dovolj je, če odviješ most in ga malo nagneš/spustiš...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov