Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 18, 2010 11:35 pm

gusti85 je napisal/-a:Tudi mi smo okusili biser od renaultovega 1.9 dci motorja. Kupili smo nov avto in smo dejansko obupali nad njim in nasploh nad avtom (traffic). Pri dobrih 40.000km je moral od hiše. Ta stari traffic mislim da je letnik 94 in master l.97, ki sta navadna dizla pa še zej lavfata ko urca. Pa na novem ni bila problematična samo mašina, tudi ostale komponente so bile katastrofa. Zdaj smo kupli 3 leta staro rav4 2.2 d4-d in razen famoznega vpoklica stopalke za plin dela ko urca.

na tistem ravu ki ga pa jaz menjam, je blo pa menjanega že pol avta (do 100.000km šobe, blok motorja, sklopka, volan, računalnik...) - pa je še par tem na to temo na forumu tak da :lol:

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 Pe mar 19, 2010 9:02 pm

GoGo je napisal/-a:Sicer pa sem govoru z enim mojstrom iz krškega, ki te mašine generalno tovarniško obnovi. Cena je 1000 eur, s tem da da vse vitalne dele nove, naredi klasično generalko in velik servis... Na obnovljeno mašilno da garancijo.

Sem mislil, da poznam vse mehanike v KK in okolici. Tega ne poznam. Niti ne poznam nobenega, ki bi bil vreden zaupanja pri Renault motorjih. ... generalno tovarniško obnovi ... ??????????????. V kateri tovarni pa ? A da pisno garancijo ?
Da ni to kak Kekec, ki v Revozu kakšno plastiko na traku v nočni izmeni montira, pa bi se motorja lotil za dopolnilo k plači ?

Dobro premisli o tem, kar sem napisal.

LP

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po maj 17, 2010 9:14 am

Saga se nadaljuje....:)

Torej, motor imam že kak mesec, resnega mojstra pa nikjer...Dva sta bila v igri, pa očitno oba neresna. Da bi pa človek bil tako na tesnem s cajtom, pa tud ne razumem...

Skratka, NUJNO RABIM MEHANIKA ZA ZAMENJAVO MAŠINE V scenicu 1.9 dci.

Kaj je treba nardit?
-odmontirat obstoječo mašino (vsa periferija je v glavnem že proč, motor lahko dosegljiv, ker sem cel prednji del avta podrl)
-povrat dol turbino, šobe, pumbo...
-montirat novo mašino
-dat gor periferijo
-povezat glavne sklope in sestavit avto

Avto in dele lahko dostavim k potencilnemu kandidatu (LJ, KR, NG:::), še raje pa bi videl, če bi se našel kak mojster, ki bi to naredu kar pri meni doma (imam plac, oosnovno orodje...), tako da bi mel vsaj tisto bolj speciofično orodje s seboj...

Še enkrat: RABIM RESNEGA MEHANIKA, KI JE KOS TEMU DELU IN LAHKO TO DELO OPRAVI HITRO!

Upam da se kdo javi!
Lep dan!

mk
Nov uporabnik

Napisal/-a mk Po maj 17, 2010 10:59 am

Tale meni servisira in je zanesljiv in dosedaj vedno odlično opravil svoje delo:

A1 AVTO VILJEM ČERMELJ S.P.,Gojače 5 E, Gojače, 5262 Črniče, 041 840 071

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po maj 17, 2010 1:51 pm

Vprašaj čare-ta ali joztom-a... vem, da sta ona2 mehanika in po postih sodeč se kar zastopita v te zadeve.

Stratusa imaš še?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po maj 17, 2010 1:53 pm

Delno razdrt avto težko verjamem, da kakšen vzame.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po maj 17, 2010 2:26 pm

nevermind je napisal/-a:Vprašaj čare-ta ali joztom-a... vem, da sta ona2 mehanika in po postih sodeč se kar zastopita v te zadeve.

Stratusa imaš še?

@Nevermind: Ja stratusa mam še, se ne splača prodajat. Itak noben ne povoha...
@Joztom - razdrt je v smislu da se da do motorja sploh prit...Proč luči, maska, vezna stena, hladilniki...
Lep dan!

Marpa
Nov uporabnik

Re: Scenic 2005 DCI - okvara motorja - pomoč?

Napisal/-a Marpa To avg 07, 2012 10:26 pm

Bilo bi lepo, če bi vedeli kako se je zgodba nadaljevala in končala.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Scenic 2005 DCI - okvara motorja - pomoč?

Napisal/-a Fan To avg 07, 2012 10:49 pm

Pozdravljeni

Sama demontaža motorja ni neki tabu tema za normalno mehanično delavnico ............................. razen, če ni bila kakšna druga ovira, ki pa ni znana

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov