renegejd je napisal/-a:še vedno nobenega odgovora, podprtega z pametnim argumentomne se bat, ne mislim nikjer jokat, samo vidim da me ne razumete najbolje, kot da bi koga provociral al pa kej
bom pa tako vprašal...je že kdo kdaj menjal samo diske in ploščice pustil obstoječe? In imel kakšne probleme po "utekanju" zadeve?
Ker dvomim da kakšne trde race ploščice, ki "zgrizejo" disk v 5k km in imajo po tem gor še polovico mesa, folk potem menja sam zato ker so diski zanič
Lp
Matjaž
tristan01 je napisal/-a:Če že hočeš pojasnilo za majhne otroke pa dajmo. Stare ploščice so se prilagodile/obrabile po obliki starih diskov. Če so diski zreli za menjavo so bili bolj ali manj polni neenakomernih obrab. Pri zelo slabih diskih nastanejo tudi več kot milimeter globoke raze. Zadeva je vidna celo s prostim očesom. Na spodnji sliki se lepo vidi obraba diska. na ploščicah je seveda "odtisnjen" isti vzorec.
http://carsmedia.ign.com/cars/image/art ... 316996.jpg
Ko boš zamenjal le diske in pustil stare ploščice, boš dosegel da bodo zavore prijele zelo slabo (manjša naležna površina ploščic na disk zaradi neravnin), ko bodo zavore začele dobro prjemati, pa boš v nove diske prenesel lep del nepravilnosti starega diska. Potem pa bo zopet kriv slab material...
Skratka lahko poslušaš izkušene mojstre kot je npr. Fan in tiste ki že precej let sami skrbimo za takšna popravila na svojih vozilih, lahko pa izkušnje nabereš tudi na lasnih napakah.
LP Tristan01
renegejd je napisal/-a:tekom te debate pa sem jih že zamenjal z novimi(ne zaradi obrabe), narezanimi in navrtanimi
ESX je napisal/-a:renegejd je napisal/-a:tekom te debate pa sem jih že zamenjal z novimi(ne zaradi obrabe), narezanimi in navrtanimi
bedarija
renegejd je napisal/-a:še vedno nobenega odgovora, podprtega z pametnim argumentomne se bat, ne mislim nikjer jokat, samo vidim da me ne razumete najbolje, kot da bi koga provociral al pa kej
bom pa tako vprašal...je že kdo kdaj menjal samo diske in ploščice pustil obstoječe? In imel kakšne probleme po "utekanju" zadeve?
Ker dvomim da kakšne trde race ploščice, ki "zgrizejo" disk v 5k km in imajo po tem gor še polovico mesa, folk potem menja sam zato ker so diski zanič
Lp
Matjaž
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov