Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: menjava diskov na kolesih

Napisal/-a hribko So jul 28, 2012 2:47 pm

ti naredi kakor misliš da je tebi prav,sam jokaj pol sam sebi ne tukaj na foromu...............

Uporabniški avatar
renegejd
Nov uporabnik

Kraj: Krsko

Napisal/-a renegejd So jul 28, 2012 3:06 pm

še vedno nobenega odgovora, podprtega z pametnim argumentom :) ne se bat, ne mislim nikjer jokat, samo vidim da me ne razumete najbolje, kot da bi koga provociral al pa kej :) bom pa tako vprašal...je že kdo kdaj menjal samo diske in ploščice pustil obstoječe? In imel kakšne probleme po "utekanju" zadeve?
Ker dvomim da kakšne trde race ploščice, ki "zgrizejo" disk v 5k km in imajo po tem gor še polovico mesa, folk potem menja sam zato ker so diski zanič :)

Lp
Matjaž

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So jul 28, 2012 3:48 pm

renegejd je napisal/-a:še vedno nobenega odgovora, podprtega z pametnim argumentom :) ne se bat, ne mislim nikjer jokat, samo vidim da me ne razumete najbolje, kot da bi koga provociral al pa kej :) bom pa tako vprašal...je že kdo kdaj menjal samo diske in ploščice pustil obstoječe? In imel kakšne probleme po "utekanju" zadeve?
Ker dvomim da kakšne trde race ploščice, ki "zgrizejo" disk v 5k km in imajo po tem gor še polovico mesa, folk potem menja sam zato ker so diski zanič :)

Lp
Matjaž

Če že hočeš pojasnilo za majhne otroke pa dajmo. Stare ploščice so se prilagodile/obrabile po obliki starih diskov. Če so diski zreli za menjavo so bili bolj ali manj polni neenakomernih obrab. Pri zelo slabih diskih nastanejo tudi več kot milimeter globoke raze. Zadeva je vidna celo s prostim očesom. Na spodnji sliki se lepo vidi obraba diska. na ploščicah je seveda "odtisnjen" isti vzorec.

Slika

Ko boš zamenjal le diske in pustil stare ploščice, boš dosegel da bodo zavore prijele zelo slabo (manjša naležna površina ploščic na disk zaradi neravnin), ko bodo zavore začele dobro prjemati, pa boš v nove diske prenesel lep del nepravilnosti starega diska. Potem pa bo zopet kriv slab material...

Skratka lahko poslušaš izkušene mojstre kot je npr. Fan in tiste ki že precej let sami skrbimo za takšna popravila na svojih vozilih, lahko pa izkušnje nabereš tudi na lasnih napakah.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
renegejd
Nov uporabnik

Napisal/-a renegejd So jul 28, 2012 4:01 pm

tristan01 je napisal/-a:Če že hočeš pojasnilo za majhne otroke pa dajmo. Stare ploščice so se prilagodile/obrabile po obliki starih diskov. Če so diski zreli za menjavo so bili bolj ali manj polni neenakomernih obrab. Pri zelo slabih diskih nastanejo tudi več kot milimeter globoke raze. Zadeva je vidna celo s prostim očesom. Na spodnji sliki se lepo vidi obraba diska. na ploščicah je seveda "odtisnjen" isti vzorec.

http://carsmedia.ign.com/cars/image/art ... 316996.jpg

Ko boš zamenjal le diske in pustil stare ploščice, boš dosegel da bodo zavore prijele zelo slabo (manjša naležna površina ploščic na disk zaradi neravnin), ko bodo zavore začele dobro prjemati, pa boš v nove diske prenesel lep del nepravilnosti starega diska. Potem pa bo zopet kriv slab material...

Skratka lahko poslušaš izkušene mojstre kot je npr. Fan in tiste ki že precej let sami skrbimo za takšna popravila na svojih vozilih, lahko pa izkušnje nabereš tudi na lasnih napakah.

LP Tristan01

Se opravičujem ker že na začetku nisem bil bolj jasen. "Stari" diski so namreč bili na pogled še zelo dobri, oziroma gladki, tekom te debate pa sem jih že zamenjal z novimi(ne zaradi obrabe), narezanimi in navrtanimi, ploščice pa so ostale iste, originalne. In še glede utekanja, sedaj sem naredil 200km, primejo pa že bolje kot prej z navadnimi diski in nič ne tresejo ;) sepravi je to ok ali ne?

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX So jul 28, 2012 4:56 pm

renegejd je napisal/-a:tekom te debate pa sem jih že zamenjal z novimi(ne zaradi obrabe), narezanimi in navrtanimi

bedarija

Uporabniški avatar
renegejd
Nov uporabnik

Napisal/-a renegejd So jul 28, 2012 5:21 pm

ESX je napisal/-a:
renegejd je napisal/-a:tekom te debate pa sem jih že zamenjal z novimi(ne zaradi obrabe), narezanimi in navrtanimi

bedarija

vem da je nesmiselno menjat še dobre diske, sam sem jih enostavno hotel sprobat, si ne morem pomagat :)
no bili so že tanjši od 23mm kar je kao minimum...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jul 28, 2012 5:28 pm

renegejd je napisal/-a:še vedno nobenega odgovora, podprtega z pametnim argumentom :) ne se bat, ne mislim nikjer jokat, samo vidim da me ne razumete najbolje, kot da bi koga provociral al pa kej :) bom pa tako vprašal...je že kdo kdaj menjal samo diske in ploščice pustil obstoječe? In imel kakšne probleme po "utekanju" zadeve?

Lp
Matjaž

Jaz ne, poznam pa ljudi, ki so to naredili...Ja, bile so težave pri utekanju, zavore so bile glasne, lep čas niso prijemale tako kot bi morale.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
renegejd
Nov uporabnik

Napisal/-a renegejd So jul 28, 2012 9:32 pm

No jaz zaenkrat nimam takšnih ali drugačnih težav. Poročam kako bo čez kakšen mesec ;)

Uporabniški avatar
renegejd
Nov uporabnik

Napisal/-a renegejd Po avg 13, 2012 4:01 pm

No nekaj km sem naredil in diski zgledajo zelo enakomerno obrabljeni, brez kakšnih črt ali karkoli. Primejo pa tudi kot se zagre ;)

http://img171.imageshack.us/img171/701/09082012180.jpg
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov