Nasveti in napotki ter povpraševanja...

martin85
Nov uporabnik

odnašanje zadnjega dela

Napisal/-a martin85 So avg 18, 2012 12:58 pm

Pozdravljeni!

Sem lastnik mazde 6 (2006) dober mesec zato morda malo čudno vprašanje.
Vedno bolj čutim, da mi po ravni cesti čez luknje odnese zadnji konec (mislim da ves čas) v levo.
Včasih se prav sliši kako poradira guma. Recimo na celovški cesti proti šentvidu kjer je 70 omejitev skoz vozim 60 zaradi slabega filinga. Pa to ne pomeni da mi ga odnese toliko, da bi moral avto loviti... toliko da se zmeraj občuti odnašanje ali zibanje levo-desno...

Najprej sem krivil da zato, ker prej sem imel bravota (''kupe''), sedaj pa karavana s težjim zadkom in zato tak občutek... Zdaj pa sem prišel do tega, da to ni to...

Kaj bi lahko bilo? Zanič amotrizerji? Kakšni stabilizatorji?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Re: odnašanje zadnjega dela

Napisal/-a C4V4L13R So avg 18, 2012 2:07 pm

Preveri amortizerje in gumice na podvozju. Jaz na moji e36 sem imel ravno sedaj podoben problem, ko sem presedlal iz 16" na 17" gume, avto je opazno poplesaval. Ugotovil sem, da je prenizek tlak v pnevmatikah. Prej sem imel skos napumpano nekje 2.2-2.4, sedaj sem jih dal na 2.8 in je občutno boljše. Avta ne vleče več toliko sem ter tja (dobro, še vedno se občuti efekt široke gume, ampak v mejah normale)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če avg 23, 2012 8:50 am

Verjetno zadnji amortizerji.

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Če avg 23, 2012 11:51 am

Meni se isto čuti da mi malo zanaša rit. In imam na desni za 2 prsta manj lufta med gumo in blatnikom- torej ziher amortizer (vzmet pa ni videti počena).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov