Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Polo10
Nov uporabnik

Peugeot 206 - ko odvzamem gas, avto zanese

Napisal/-a Polo10 Pe avg 24, 2012 8:17 am

Domaci Peugeot 206 se (predvsem pri visjih hitrostih) cudno obnasa. Ko se spusti gas, avto nekako po obcutku malce zaplava, potem pa zopet drzi smer. Pri konstantni hitrosti tega ni obcutiti. Avto primarno ne uporabljam jaz, tako da niti ne vem, kdaj se je to zacelo pojavljati. Avto sem zadaj dvignil in ne izgleda, da bi imela zadnja prema kaj zracnosti. Spredaj sta bili ne dolgo nazaj menjani roki in palcke stabilizatorja. Kaj bi lahko bil vzrok? Malo sem gledal in ostanejo spredaj le se zglobi, ki so na spodnji sliki? Kako najpreprosteje ugotoviti, ce imajo ti zglobi kaksno zracnost? Hvala za pomoc.
Priponke
slika.jpg

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Peugeot 206 - ko odvzamem gas, avto zanese

Napisal/-a zlica22 Pe avg 24, 2012 9:56 am

Pa nosilci motorja, amortizerji....? Vseeno še enkrat poglejte roke... Sicer pa, končnike lahko preverjaš tako, da primeš kolo in ga z občutkom potreseš (avto v zraku), ali pa s "pajserjem"... Kako izgleda zadnja stran-višina od koles do blatnikov na zadnji in spredni strani?

AMR
Nov uporabnik

Napisal/-a AMR Pe avg 24, 2012 10:09 am

Vzrok je zagotovo zračnost na podvozju, končniki, roke...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe avg 24, 2012 11:02 am

Ni nujno. 206-ka ima v notranjih zglobih polosi feder ki akso tišči ven in ko semenjajo rokese zna zgodit da ta feder skoči iz sedišča in se postavi pošrek i aksa ne plava več in j stalno špona avto pa zaradi tega hoče zavijat...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov