Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hahehihoh
Uporabnik

P206 HDI - občasno ne zazna pritiska na plin

Napisal/-a hahehihoh Če avg 23, 2012 3:12 pm

Imam manjši problem, ki se je pojavil danes. Avto je peugeot 206 1.4 HDI. Se vozim v drugi prestavi okoli 20-30 km/h, nakar kar naenkrat avto več ne zazna pritiska na plin (tudi če pedalko pritisnem do kraja). To se mi je zgodilo večkrat. Nato moram prestaviti v prvo in spet v drugo, pa avto dela v redu nekaj časa. Enkrat sem dal takoj po nezaznavanju pritiska na plin v tretjo, pa niti v tej prestavi ni zaznal. Zdaj moram nujno čez mejo (v obe smeri 40 km), me zanima če je varno. Kaj bi lahko bilo narobe? :?

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Re: P206 HDI - občasno ne zazna pritiska na plin

Napisal/-a arijan Če avg 23, 2012 3:21 pm

Si siguren, da je problem pri prestavi?
Kaj pa če je kaj z gasom?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če avg 23, 2012 4:25 pm

Nisem prepričan, dejstvo pa je da se to dogaja le v 2. in 3. prestavi. Zdi se mi, da avto tudi v višjih prestavah malcu cuka (ampak res skoraj neopazno). Je pa tale stvar, da ne zazna pritiska na plin, sila moteča.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če avg 23, 2012 6:46 pm

Na tester in testirat pritisk na stopalko. Tud moje mnenje je, da je nekaj s stopalko.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So avg 25, 2012 6:18 pm

Danes in včeraj avto deluje normalno, vse težave so izginile. Bi bilo bolje vseeno peljati na servis ali lahko na težavo pozabim? V torek namreč moram na furo 250 km.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin So avg 25, 2012 7:55 pm

Hja to je Pežo... :?
Tudi pri mojem Pežoju je pri nekem nerodnem speljevanju ,ko mi je crknil in potem ko sem ga vžgal takoj avto nekaj časa delal na 3 cilindre in je svetila lučka za diagnostiko motorja.
Ko sem ga pustil stat 1 uro in potem spet vžgal je delal normalno in s takim sem čez en teden potem šel na Hvar in nazaj brez problemov.
No potem ko sem nazaj prišel domov je čez 2 meseca odpovedala kontaktna ključavnica tako da se sploh ni dalo ključa premaknit več v njen , ne ven ga vzet :D (in tudi to se je že prej naredilo enkrat še pred morjem).
Tako da lahko ni nič, lahko pa ravno na poti kaj bo narobe :lol:
Za vsak slučaj si raje omisli kakšno asistenco na cesti ( še posebno če greš v tujino)

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg So avg 25, 2012 9:36 pm

Luft meser te zafrkava. če na bo šlo drugače snemi kable pa bo delal na povprečno mešanico. Luft meser je na cevi za zrak zako za filtorm, gor je pa pravokotni konektor pa šop kablov. Motor ne bo tako odziven, ne bo pa cukal, pa zgubljal gasa. Strošek je nekje 200€ ni pa nujno tako menjat, lahko se voziš s snetimi kabli, pa ob priliki zamenjaš. Edino kar je bo poraba za kakšen deci večja.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne avg 26, 2012 3:27 pm

kesneberg je napisal/-a:Luft meser te zafrkava. če na bo šlo drugače snemi kable pa bo delal na povprečno mešanico. Luft meser je na cevi za zrak zako za filtorm, gor je pa pravokotni konektor pa šop kablov. Motor ne bo tako odziven, ne bo pa cukal, pa zgubljal gasa. Strošek je nekje 200€ ni pa nujno tako menjat, lahko se voziš s snetimi kabli, pa ob priliki zamenjaš. Edino kar je bo poraba za kakšen deci večja.

Hvala za pomoč. Bom pa se vozil dokler gre, ko bo pa nuja, gre na servis.

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Po avg 27, 2012 5:58 pm

Da ne grem odpirat nove teme, bom kar tuki vprašal.
Sestra ima P 206 Hdi 1.4 (68KM) l.2004, in ji obratomer sploh ne dela več. Ko je avto ugasnjen je kazalec recimo na 6000rpm, pol ko ga vžgeš gre naprej od 6000 in tako naprej.
Zdej me pa zanima, če ima kdo kako idejo, kako spravit tale kazalec kamor ima za bit. Verjetno je kak konektor slab, samo kateri oz a je treba celo armaturno razkopat?

hvala

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po avg 27, 2012 7:40 pm

vuli je napisal/-a:Da ne grem odpirat nove teme, bom kar tuki vprašal.
Sestra ima P 206 Hdi 1.4 (68KM) l.2004, in ji obratomer sploh ne dela več. Ko je avto ugasnjen je kazalec recimo na 6000rpm, pol ko ga vžgeš gre naprej od 6000 in tako naprej.
Zdej me pa zanima, če ima kdo kako idejo, kako spravit tale kazalec kamor ima za bit. Verjetno je kak konektor slab, samo kateri oz a je treba celo armaturno razkopat?

hvala

Haha, isti problem sem imel jaz; stvar je taka: prvo ni deloval števec za hitrost (km/h), začetna vrednost je bila tam nekje na 70-190, odvisno od dneva (se je prosto premikal). Potem sem peljal avto mehaniku, ki je števec odnesel nekemu avtoelektričarju, ki ga je tudi popravil. Deloval je cca 1 teden, potem pa je crknil obratomer. Najprej je začel na 1000 obratih (ko je avto ugasnjen), potem se je premikal vedno bolj proti rdečem polju, potem pa je obstal na najnižji točki (malo pred 0 obrati). Par dni nazaj je med vožnjo kazalec kar odpadel (vidno, da je zlomljen). Ampak me ne moti.
Edina pametna (in na daljši rok učinkovita) rešitev je nov števec. Ampak mene ne moti in se mi ne zdi vredno kupovati drugi števec. Na pooblaščenem servisu je nov števec 300€ (nekaj več), na odpadu se ga dobi od 70-100€.

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli To avg 28, 2012 8:48 am

uf, 300€. Ja isto je pri našem, samo da števec za hitrost dela, no vsaj upam da kaže prav. Smo tudi našega peljali k mehaniku in ko je menjal zavore je še obratomer poštimal in prav tako je cca 1 teden delal pol pa spet isto. Sej sem bil dober mesec nazaj pri tem mehaniku, vendar sem pozabil vprašat, kako ga je popravil. :roll:

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To avg 28, 2012 9:18 am

Na pooblaščenem servisu se itak ne splača, je števec 10% vrednosti avtomobila. Poglej za kakšnim razbitim, ki se prodaja po delih na avto.net ali pa na kakšnem odpadu. Jih najdeš malo morje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov