Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sasp
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Twingo ugasne med vožnjo

Napisal/-a sasp To avg 28, 2012 7:30 am

Pozdravljeni,

imam sledeči problem. Twingo l.98 ugasne med vožnjo in potem ne vžge več. Pregledal sem vse varovalke tako, da sem vsako ven potegnil, pregledal in dal nazaj. Potem sem še v motornem prostoru za vsak slučaj parkrat pritisnil stikalo za prekinitev goriva in avto se vžge. Po vožnji približno 500m avto zopet ugasne. Ponovim postopek in malo porukam kable in avto zopet vžge. Vozim se približno kilometer in zopet crkne, vendar sedaj kljub temu da vse ponovim avto ne vžge. Mogoče veste kaj bi bilo narobe?

Uporabniški avatar
TakelowG
Nov uporabnik

Re: Twingo ugasne med vožnjo

Napisal/-a TakelowG To avg 28, 2012 9:54 am

Poskusi sčistiti kontakte na TDC senzorju ali odrezati konektor ter prispajkati kable direktno na pine. Mesto spajkanja je kasneje treba tudi neprodušno izolirati.
Prav tako poglej če so se spredaj na senzorju nabrali kovinski delci, jih očisti.

Lp, Miha
Slika

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To avg 28, 2012 10:12 am

x2
Črpalka goriva... se sliši?

sasp
Nov uporabnik

Napisal/-a sasp To avg 28, 2012 10:33 am

Kje se nahaja TDC senzor? Ali je to mogoče senzor mrtve točke? Bencinska pumpa se sliši.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 To avg 28, 2012 12:09 pm

Ja. Na vrhu zvona menjalnika, pri motorju. Privit z dvema vijakoma. Tlak goriva je bil pomerjen?

sasp
Nov uporabnik

Napisal/-a sasp To avg 28, 2012 1:11 pm

Aha, sem že dal ven in očistil ter pogledal kontakte. Zdijo se v redu. Zamenjal sem tudi vžigalno tuljavo vendar je še zmeraj isto. Tlak goriva ni bil zmerjen. Ali ni takrat senzor zanič ko avto ne vžge na ključ, vžge pa na porivanje. Meni na porivanje ne vžge.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To avg 28, 2012 1:22 pm

Pozdravljeni

Lahko nagaja senzor - položaja motorja, ko se segreje pošilja napačne podatke - potrebna meritev........................ali pa na električni napeljavi izgublja stik: kabli konektorji, varovalke........................... priporočam obisk pri avtoelektrikarju

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

sasp
Nov uporabnik

Napisal/-a sasp To avg 28, 2012 2:46 pm

Neverjamem, da je senzor vžiga, ker tudi hladen noče vžgati. Avto gre jutri k avtoelektričarju. Danes bom pa jaz pregledal konektorje in napeljavo. Upam da odkrijem kaj.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 To avg 28, 2012 4:02 pm

sasp je napisal/-a:Neverjamem, da je senzor vžiga, ker tudi hladen noče vžgati.

Hladen ali vroč... nima veze

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To avg 28, 2012 4:22 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Lahko nagaja senzor - položaja motorja, ko se segreje pošilja napačne podatke - potrebna meritev........................ali pa na električni napeljavi izgublja stik: kabli konektorji, varovalke........................... priporočam obisk pri avtoelektrikarju

Lep pozdrav

Ja ponavadi je na teh twingotih bil res problem v senzorju zgornje mrtve točke - položaja motorja.....

Ali si kdaj poizkusil ko je avto crknil....ugašnjenega dati v 2 ali 3 prestavo in ga poriniti za kak meter....in avto bi morl prižgati. =P
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To avg 28, 2012 6:00 pm

o katerem letniku Twing-a pa je govora?? ..smo imeli podoben primer na Kangoo-ju,kjer je pa biu problem v ključu,saj imajo te renoji nek
"varnostni vzig" in ce si ga odklenil/zaklenil je avto znova vzgal..bli so pa zamenjani kabli,špula in senzor vziga,pa useeno ni prizgal vse dokler se ni ključ zamenjal oz. se uporabil rezervni ;) se zdaj mi ni nč jasno :shock:

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To avg 28, 2012 10:17 pm

mr.ramo je napisal/-a:o katerem letniku Twing-a pa je govora?? ..smo imeli podoben primer na Kangoo-ju,kjer je pa biu problem v ključu,saj imajo te renoji nek
"varnostni vzig" in ce si ga odklenil/zaklenil je avto znova vzgal..bli so pa zamenjani kabli,špula in senzor vziga,pa useeno ni prizgal vse dokler se ni ključ zamenjal oz. se uporabil rezervni ;) se zdaj mi ni nč jasno :shock:

KLjuč na Twingotu, Cliotu, Kangoju in Meganu se je lahko sprogramiral preko ključavnice in tipke na ključu.....zadeva je spet brez težav delovala...folk pa je to dal popravljat na reno servise, kjer so jih za 20 sekund dela olupili za vsaj 100€....
FOLCIKA - SCIROCCO

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom To avg 28, 2012 10:53 pm

Kako se sprogramira kljuc na kango letnik 2001, hvala

sasp
Nov uporabnik

Napisal/-a sasp Če avg 30, 2012 2:17 pm

Odkrita je bila okvara in sicer je bila napaka v senzoru vžiga in konektorju.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov