Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rock-dj
Nov uporabnik

Scenic - filter za gorivo

Napisal/-a rock-dj Pe avg 31, 2012 1:32 pm

Imam Renault Scenic 2006 1.5dci. Zanima me, kako naj izvem, če imam v avtomobilu filter za gorivo s senzorjem ali brez senzorja? A se da to kako preverit ali pa vidim to samo tako, da ga vzamem ven? :)

LP,
Simon

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Scenic - filter za gorivo

Napisal/-a Fan Pe avg 31, 2012 2:38 pm

Pozdravljeni

Na pooblaščencu lahko pogleda po VIN številki. Če se ne motim, je v MANovem katalogu to točno določeno ( online ).

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

vagabund
Nov uporabnik

Napisal/-a vagabund So sep 01, 2012 4:38 pm

Si bom izposodil kar tole temo, imam pa sledeč problem.

Gre za Cliota 1.2 letnik 1995 E7F motor, realnih 128 000 KM, redno servisiran in vzdrževan. Avtomobil je crknil 3 sekunde po vžigu in noče vžgat. Ugotovil sem, da do bencinske pumpe sploh ne pride elektrika (pumpo sem stestiral z direktnim priklopom na aku in dela). Prebral sem že vse možne teme, pregledal vse kar bi potencialno lahko bilo narobe in bencinska pumpa še vedno nima elektrike. Na avtu vse luči, smerniki, ventilacija, kontrolne svetlobni lučke na armaturki delujejo normalno. Aja zanimivo je pa to, da števec nivoja goriva deluje, torej do plovca pride elektrika, posveti tudi lučka za rezervo.

Podoben problem je imel uporabnik na tem linku http://forum.renault-klub.si/viewtopic.php?p=337316 in ni našel vzroka, ampak se je znašel na svoj način.
Prosim za pomoč. Hvala, lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So sep 01, 2012 5:45 pm

Pozdravljeni

Preverite elektriko na varovalki, v koliko jo ni.......................... je krivec:
- senzor položaja motorja
- stikalo za prekinitev delovanje motorja

Lep pozdrav

vagabund
Nov uporabnik

Napisal/-a vagabund So sep 01, 2012 6:05 pm

Elektrika na varovalki je. Stikalo za prekinitev delovanja motorja sem iskal po motornem prostoru in ga nisem našel, če kdo ve kje je locirano ga prosim za pomoč.
Senzor položaja motorja; je to mišljen senzor glavne gredi ali pa senzorček ki je nad vztrajnikom (tega sem očistil opilkov in nič; sem tudi avto v prestavi premaknil pa nič).
Sem prej pozabil napisati da sem v loputo pod zračnim filtrom vlil kapljico goriva in je motor za sekundo vžgal.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So sep 01, 2012 6:18 pm

rele pumpe?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

vagabund
Nov uporabnik

Napisal/-a vagabund So sep 01, 2012 7:41 pm

Sem naredil še en test, mogoče mal neumen ampak vseeno. Na bencinsko pumpo sem direktno napeljal elektriko in jo je bilo slišat kako poganja bencin, hkrati sem pa poskušal zagnati motor. Motor se je kljub temu vrtel v prazno. Mogoče komu to kaj več pove?
Hvala, lp.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne sep 02, 2012 1:52 pm

vagabund je napisal/-a:
Senzor položaja motorja; je to mišljen senzor glavne gredi ali pa senzorček ki je nad vztrajnikom (tega sem očistil opilkov in nič; sem tudi avto v prestavi premaknil pa nič).

Pozdravljeni

V koliko je odpovedal sodelovanje, ga samo čiščenje ne bo popravilo. Demontirajte ga in zmerite z OHM metrom ( pomagajte si z Avtodata ), preverite stike/kontakte v konektorju senzorja. Če pa imate dostop do testerja, pa se to lepo vidi.

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov