Nasveti in napotki ter povpraševanja...

minotaver
Nov uporabnik

Passat EGR ventil

Napisal/-a minotaver Če sep 13, 2012 6:47 pm

Imam Passata 98, TDI 110 KM in veliko težav. V prostem teku ima čuden, nezdrav zvok delovanja motorja. Pri pospeševanju pušča za seboj mnogo črnega dima in nima moči, kot naj bi jo imel. Ko se zgreje na delovno temperaturo pa izgubi še tisto malo moči. Po prebranem na tem in ostalih forumih sem prišel do sklepa, da je zanič EGR ventil. Odločil sem se, da sam malo pokukam vanj in poskušam ugotoviti, če je zapacan. Ker nisem strokovnjak ne vem, kako bi opisal, ampak iz/v EGR ventila gresta dve cevi. Ena, pri vrhu prihaja iz Intercoolerja, druga gre pa proti motorju. Torej, ta del EGR ventila, ki gre proti motorju se mi zdi kot negibljiv del. Kot sem lahko ugotovil se sploh ne odpira. Je to možno? Druga stvar je, da je ventil znotraj ves masten, tako kot cevi.

Zanima me še, je mogoče kaj v povezavi prižgana lučka za ABS in ročno? Mislim, lahko delovanje nečesa vpliva na čisto tretjo stvar, tako kot sem opisal? Ali je za to kriv centralni računalnik?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Passat EGR ventil

Napisal/-a abbe Če sep 13, 2012 8:15 pm

jst mislm da je egr zadnji krivec za tvoje tezave.sicer je mozno da je zanic sam zloo dvomim.
sam ce ne ves kako kaj deuje oziroma kaj pogledat potem raje pelji komu drugemu.
prej bi rekel da je tezava v kaki poceni cevi med turbino do sesalnega kolektorja ali pa da turbo v okvari...
abs s tem ni povezan.za to so druge tezave
najprej daj avto na tester priklopit da vidis kaj se dogaja.pa naj se mehanik zapelje en kroga pa mal pogleda parametre se b hitro ugotovilo kaj je narobe
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če sep 13, 2012 8:29 pm

avto na tester, da ugotoviš, če je mogoče kak senzor za ABS zanič, preverit je treba še če je dovolj zavornega olja (mogoče zato sveti lučka od ročne)
če slabo vleče, je možno da je okvara na LMM, ali zabit sesalni kolektor... vzrokov je lahko veliko...
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

minotaver
Nov uporabnik

Napisal/-a minotaver So sep 15, 2012 8:46 pm

Avto sem dal na tester, našel ni nič. Mogoče, ker mehanik ni ravno vešč računalnikov, mogoče nima dobrega programa. Jaz nimam laptopa, da bi preveril sam. Torej, odgovorov je veliko, noben pa mi ni dal ničesar oprijemljivega... Je še kdo imel podobno situacijo?

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So sep 15, 2012 9:32 pm

Pelji do enega, ki se malo bolj spozna na testerje.

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Napisal/-a robig So sep 15, 2012 9:35 pm

Preglej vse gumijaste cevi, ki grejo od turbine do intercolerja in do sesalnega kolektorja. Lahko da je katera počena in luftmeser zazna količino vsesanega zraka, vbrizg goriva je temu primeren, te količine zraka pa v motorju ni. Možno za črn dim. EGR poskusi najprej blindirat. Tako ga lahko izločiš kot potencialnega krivca.
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)

minotaver
Nov uporabnik

Napisal/-a minotaver Sr sep 19, 2012 6:13 pm

Bom pregledal vse cevi. Kaj pa pomeni blindirat EGR ventil?

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Napisal/-a robig Sr sep 19, 2012 9:27 pm

to pomeni da prekineš dovod izpušnih plinov v motor. Med kovinsko cev in egr ventil daš aluminjasto ploščico namesto original tesnila. Ploščica ne sme imeti luknje.
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov