Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

zadnji brisalec skos dela

Napisal/-a marko21 Po nov 02, 2009 10:13 pm

Se danes peljem in na enkrat opazim da mi zadnji brisalec skos briše. Kaj mislite da bi bil mogoče stikalo pokvarjeno? Sprednji brisalci delajo normalno oz. stikalo za sprednje brisalce. Kasneje sem odklopil brisalce zadaj, ker mi je skos po suhem ''brisalo''.

Imam Renault megan coupeja, letnik 99, 1.9dti.

No naj povem še da ko avto vžgeš začne takoj delat tudi če nimam prižganih sprednjih brisalcev.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po nov 02, 2009 10:51 pm

preveri v katerem položaju je ročka za zadnji brisalec. ali pa malo poglej "navodila za uporabo"!
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po nov 02, 2009 10:54 pm

Za tole je kriv rele (rele je stikalo, katero samo izklopi oz vklopi brisalce, ko mu dodaš štrom oz. mu ga odvzameš) Pejd na servis in povej težavo in 99% ti bodo rekli, da je potrebno zamenjati rele.
Zadnji brisalec lahko za silo izklopiš tako, da zadaj odstraniš oblogo na havbi in iztakneš napajanje za brisalec. Rešilo bi se verjetno tudi s izklopim varovalke, samo bi verjetno še kaj drugega crknilo, ker bi bilo vezano na varovalko.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Sr nov 04, 2009 11:50 am

Cash je napisal/-a:Za tole je kriv rele (rele je stikalo, katero samo izklopi oz vklopi brisalce, ko mu dodaš štrom oz. mu ga odvzameš) Pejd na servis in povej težavo in 99% ti bodo rekli, da je potrebno zamenjati rele.
Zadnji brisalec lahko za silo izklopiš tako, da zadaj odstraniš oblogo na havbi in iztakneš napajanje za brisalec. Rešilo bi se verjetno tudi s izklopim varovalke, samo bi verjetno še kaj drugega crknilo, ker bi bilo vezano na varovalko.

evo sem bil pri avtomehaniko mi je rekel da je 100% rele,vendar je zelo veliko dela, namreč more odstraniti celotno armaturko da pride do tistega releja. je to res da se mora odstraniti armaturka ?

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Sr nov 04, 2009 4:28 pm

Ja verjetno je pod armaturko rele, samo to je največ pol urce dela da ti podre armaturko.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr nov 04, 2009 11:35 pm

Ne vem, če bi tako neumno konstruirali inženirji, da bi moral odstraniti armaturko za zamenjavo releja....pejd na uraden servis, pa samo povprašaj, kje se nahaja rele za zadnji brisalec...v bistvu bi se moral nahajat zraven varovalk, ki bi morale biti nekje pod volanom oz. v okolci ročke, kjer odpreš havbo :roll:

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Re: zadnji brisalec skos dela

Napisal/-a DrinY Če sep 20, 2012 6:59 pm

Pozdravljeni. Identičen problem(zadnji brisalec skos dela), drugi avto. Že nekaj časa zadaj ni delovalo intervalno brisanje, ko si dal na interval je bilo kot bi vklopil na stalno brisanje. Zdaj pa kar naenkrat začnejo brisalci delat vedno ko daš kontakt, neglede na položaj stikala. po zgornjih opisih predvidevam da je fč rele :?: Ve kdo mogoče kje se nahajata rele?
imel kdo podobne probleme?

HVALA

Suzuki Baleno 1998
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov