Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Renault R5 1,4 - glasen izpuh

Napisal/-a martin94 To mar 20, 2012 1:43 pm

Pozdravljeni!

Imam sledeči problem: lastim si Renault R5 five 1,4 59KM, letnik 1994. Če ga rabim redno vsak dan, dela brez nikakršnih problemov, vendar če en dan stoji ali ga pa mokrega (dež ali pranje) dam zvečer v garažo, mi naslednji dan avto nenormalno potresava v prostem teku (tako da se trese cel avto) in pri pospeševanju se kar spomni trest in takrat je vožnja, če se lepo izrazim, skakajoča (kot da ne bi znal speljevat :lol: ). Avto pri dodajanju plina sprva lepo pospeši, vendar čez par sekund začne trest in moč mu pojenja, ter nato po nedoločenem številu pretečenih sekund začne zopet normalno delovat, ter nato spet itd. (kakor se mu zazdi). Če takrat avto nabijem na obrate za par sekund, se potresavanje ustavi za par minut. Nato pa ko ga še isti dan zopet vžgem in se z njim odpeljem, dela pa vse pravilno in brez težav :ue .
Velikokrat tudi po zagonu ali pri stisku sklopke (prosti tek) avto nenormalno nabija v obrate. Avto še nima 80.000 prevoženih km (realni, kupljen nov s strani starega očeta, zato je zgodovina poznana). Pije mi normalno, torej pri priganjanju malo čez 10, pri normalni šparovni vožnji 5,4 l/100km.
Sem ga peljal že na servis in ga je serviser pustil en dan zunaj na dežju in ga šele potem začel servisirat, vendar napake ni našel. Pregledani so bili vsi mogoči filtri, ventili, napeljave, ter tudi sistem vbrizga, vendar ni našel nič, čeprav je šel tudi 5x na vožnjo z njim, ampak njemu ni potresaval, tako da ni vedel, kje naj začne.

Torej kje bi lahko bila težava :?:

Vnaprej hvala za vaše odgovore ;)
Zadnjič spremenil martin94, dne Ne sep 23, 2012 8:24 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

lukenzzy
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod

Re: Renault R5 1,4 cuka, trese in nabija v obrate

Napisal/-a lukenzzy Sr mar 21, 2012 8:41 am

provaj spucat loputo zraka in regulator prostega teka.
ni vse tako kot izgleda...

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Re: Renault R5 1,4 cvili pri zavijanju

Napisal/-a martin94 Po jul 23, 2012 8:52 pm

No, danes se je pojavila nova težava: pri ostrem zavijanju pri nizki hitrosti (npr. iz parkirišča itd.) mi pri samem zavijanju nekaj čudno cvili oz. spušča cvileč zvok. V čem bi lahko bila težava :?:

rs5
Novinec

Re: Renault R5 1,4 cuka, trese in nabija v obrate

Napisal/-a rs5 To jul 24, 2012 6:56 am

Kable od sveč ste probali zamenjat?Lahko da je pa šlo tesnilo na sesalnem kolektorju-to se je rado dogajalo pri peticah.za cviljenje pa poglej jermen od alternatorja če je zadosti našponan.
lp.

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Re: Renault R5 1,4 cvili pri zavijanju

Napisal/-a martin94 To jul 24, 2012 8:26 am

Glede potresavanja je težava že zdavnaj odpravljena (sem pozabil spremenit naslov teme :roll: ), težava je bila v razdelilni kapi, ki se jo je samo zamenjalo in to je bilo to :lol:

Jermen bom pogledal, ampak bom itak avto peljal k mehaniku, saj imam namen zamenjati use amortizerje, ki so že dotrajani, pa bom mu tam rekel, da naj mi jermen našpona, če je seveda težava v tem ;) . Jermen sam je še v dobrem stanju (ni nobenih razpok oz. preperelosti, avto bo imel čez 170 km 80.000 prevoženih) ;)

Drugače je za cviljenje kriv ponavadi jermen ali tudi kaj drugega?

ps: to staro temo sem si sposodil od prej, da ne odpiram po nepotrebnem nove ;)

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Re: Renault R5 1,4 - glasen izpuh

Napisal/-a martin94 Ne sep 23, 2012 8:28 pm

pa se zopet oglašam :D

problem je sledeč: kadar pospešujem in malo hitreje odvzamem plin, je slišati, kot da blizu sprednjega prebija izpuh oz. da je preluknjan. Naslednja težava je pa da ob hitrejšem odvzemu plina po močnejšem pospeševanju ali vožnji v višjih obratih, začne iz izpušne cevi zelo glasno pokati.

dopuščam dejstvo da je pokanje normalno, glede preluknjanega izpuha pa grem jutri k mehaniku, vendar želim dobiti še drugo mnenje ;)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne sep 23, 2012 11:15 pm

Pozdravljeni

Preverite pravilni kot vžiga, lahko, da je premaknjen.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 Po sep 24, 2012 7:32 pm

Sem šel do mehanika in situacija je sledeča: katalizator je fuč, sam izpuh nima lukenj. Vžig se bo preverilo in medtem, ko je bil na dvigalu, se je tudi opazilo, da so komplet sprednji diski in ploščice zanič, tako da bo potrebno še to menjati :roll:

če bo še kaka taka okvara, avto zapeljem v ta prvo grapo :evil:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po sep 24, 2012 8:25 pm

martin94 je napisal/-a:Sem šel do mehanika in situacija je sledeča: katalizator je fuč, sam izpuh nima lukenj. Vžig se bo preverilo in medtem, ko je bil na dvigalu, se je tudi opazilo, da so komplet sprednji diski in ploščice zanič, tako da bo potrebno še to menjati :roll:

če bo še kaka taka okvara, avto zapeljem v ta prvo grapo :evil:

Pripelji do men :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po sep 24, 2012 8:26 pm

Pa dobro diski pa ploščice so 50€ komplet,glede katalizatorja pa ne vem no saj lahko da je zanič sam daj gor kakega univerzalnega za nekih 100€ max.

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 Po sep 24, 2012 8:56 pm

@Lisko: je bilo pisano v skorajšnjem afektu ;) če pa bom v prihodnosti zamenjal avto za kaj novejšega, pa ti petko komot lahko dostavim :D

@čare: zavorni deli bodo prišli cca. 100€ (z delom) in katalizator sam pa je cca. 120-150€ (original stane min. 226€), tako da izdatki niso ravno majhni ;)

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 To sep 25, 2012 6:39 pm

so mi znane te cene, drugače pa mehaniku zaupam, saj sem ga že večkrat opazoval pri delu in sem tudi opazoval, ko je naročal dele ;) in do sedaj je vedno opravil najboljše in najcenejše od vseh v Bistrcu ;)

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To sep 25, 2012 8:00 pm

martin94 je napisal/-a:so mi znane te cene, drugače pa mehaniku zaupam, saj sem ga že večkrat opazoval pri delu in sem tudi opazoval, ko je naročal dele ;) in do sedaj je vedno opravil najboljše in najcenejše od vseh v Bistrcu ;)

Praviš najcenejše? Pa za reno 5ko boš dal sam za bremze cca 100€? haha...to je pocen ja! :roll:. Pa katalizator 100€? Jest sem za komplet izpušen sistem za peđoja 206 dal 120€ ;)

Prpel do mene in ti bom jest zamenjal bremze + katalizator za 220-250€ z delom!

lp
Slika

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Napisal/-a martin94 To sep 25, 2012 9:30 pm

zavorni deli bodo prišli cca. 100€ (z delom) in katalizator sam pa je cca. 120-150€

pride enako, torej zavorni deli in katalizator ter delo 220-250€, tisto v oklepaju sem mislil za oboje, torej so stroški 100€ + cena katalizatorja ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker in 11 gostov