Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alessy
Nov uporabnik

Audi A4 Temperaturni senzor

Napisal/-a alessy To okt 09, 2012 6:59 pm

Gre za Audi A4 B5 letnik 99 bencinar .
Zadnje čase sem opazil, da se dogaja, da temperatura motorja naraste na 90 stopinj samo ob intenzivni vožnji, pri mirni vožnji pa temperatura seže samo nekje do 60 -70 stopinj.
Recimo se peljem v hrib, mi temperatura naraste na 90 stopinj, nato se pa na drugi strani začnem spuščati in vozim večinoma na puf, nakar začne temperatura vidno padati, kar ni ravno normalno,
saj bi moral delujoč motor biti skos na delovnih 90 stopinjah. Opažam tudi da avto ob mrzlem zagonu potrebuje dalj časa, da se zagreje.
Nikoli pa temperatura ne preseže 90 stopinj, pa lahko ne vem kako divje vozim, kar sklepam da ventilator in hladilnik opravljata svoje delo,
vendar je problem pri izmenjavi hladilne tekočine kjer očitno tekočina kroži non stop, zdaj ali kakšna loputa ne zapira al je kakšen senzor kriv, oz. prosim za pomoč oz. izkušnje kaj bi lahko bil problem.

Mogoče Coolant temperaturni senzor ? Je že imel kdo takšen problem ?

Hvala lepa. !

čare
Mojster foruma

Re: Audi A4 Temperaturni senzor

Napisal/-a čare To okt 09, 2012 8:27 pm

Termostat fant termostat.

alessy
Nov uporabnik

Napisal/-a alessy Sr okt 10, 2012 7:01 pm

Za menjavo termostata je pa potrebno vzeti dol celotno spredno masko, in tudi zobati jermen, če se ne motim.
Glede na to da je še kar veliko dela, bi bilo mogoče najbolj kar menjat še zobati jermen in tudi vodno pumpo.

Imam prav ?

Hvala !

alessy
Nov uporabnik

Napisal/-a alessy Sr okt 10, 2012 7:02 pm

Ob enem še eno vprašanje.

Ali precej škodi motorju, če se vseeno še vozim enčas v takšnem stanju z avtom ali ne ?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če okt 11, 2012 1:23 pm

Poleg večje porabe in možne okvare katalizatorja (prebogata mešanica) ne škodi.
Ne vem, kako ima to Audi, ampak pri vseh avtih, ki sem jih do zdaj vozil zaradi menjave termostata ni bilo treba podirat pol avta. Spustiš hladilno, stakneš cev, par šraufov in ga moraš imeti zunaj.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

alessy
Nov uporabnik

Napisal/-a alessy Če okt 11, 2012 6:50 pm

Hvala lepa !

alessy
Nov uporabnik

Napisal/-a alessy Pe okt 12, 2012 1:11 pm

Tako, termostat zamenjan.
Res je da mi ni bilo potrebno razdreti pol mašine, ampak ni veliko manjkalo, da je nebi res pol razdru, da sem kolikor toliko zraven prišel, namreč termostat se nahaja nekje na sredini motorja iz strani in sem moral razdreti kar precej, da sem zraven prišel. Če bi hotel kolikor toliko normalno delati, bi moral razdreti še alternator, posledično jermen, ampak sem se potrudil in namatral, da sem zelo počasi dol dobil, ker prostora ni skoraj nič, pa tudi potem nazaj sestavljat zelo zelo počasi .

Kakorkoli rezultat je pozitiven, torej temperatura je fiksno na delovnih 90 stopinjah, preko klima konzole sem na kanalu 49 bral da je temperatura bila nekje 97 - 99 stopinj, ko prej je kazal med 60-70 stopinj, ampak na števcu je bilo konstantno 90 stopinj, tako kot mora bit. Predvsem mi je pa všeč to, da avto ne kadi več. Namreč prej je kadil kar precej in tudi iz izpušne cevi se je vlival kondenz oz. je kondenz kar šprical, če si pohodil na plin, sedaj pa je lepo suho brez kajenja.

Verjetno bo sedaj tudi poraba manjša.
Zanimivo kaj vse potegne s sabo, če ti ena majhna 10 eurov vredna stvar ne dela tako kot bi morala.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 12, 2012 2:55 pm

alessy je napisal/-a:

Zanimivo kaj vse potegne s sabo, če ti ena majhna 10 eurov vredna stvar ne dela tako kot bi morala.

...............zdej pa samo še reci, da si dal notri neoriginalnega :arrow: če si naredil res to, se pripravi, da boš še pred poletjem zopet šraufal...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov