Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ysrxdtczvgu
Novinec

Kraj: Maribor

"pokanje" v volanskem drogu.

Napisal/-a ysrxdtczvgu Če okt 11, 2012 8:03 pm

Lep pozdrav, kot lahko vidite sem nov na forumu zato bi vas mojstre nekaj vprašal. Kot prvi avto si lastim Seata Cordobo 1.6 CLX letnik 1996, ki ima malce motečo napako. Namvreč vedno ko obračam volan, zavijam, ipd.. mi na približno 90° v volanu rahlo pokne. Kot da bi se 2 dela drgnila drug ob drugega ter nato preskočila. Avto že ima servo volan na katerem sem pregledal nivo le-tega olja, ki je ustrezal proizvajalcevim priporočilom. Vem da avto ni nov saj sem zanj odštel le nekaj več kot 400€ ampak počasi me začenja motiti. Drugih problemov pri zavijanju ni, niti ne kaže da bi se pokanje stopnjevalo. Zato vas prosim, če je kdorkoli imel podobno težavico bi lahko malce pokomentiral ter mi svetoval :)

Hvala.
Programmers - an organism that turns coffee into software.

čare
Mojster foruma

Re: "pokanje" v volanskem drogu.

Napisal/-a čare Če okt 11, 2012 8:19 pm

Zračnost v križu volanskega droga (spodaj kjer gre drog čez karoserijo na letev imaš ta križ) Nov je drag (vsaj bil je včasih) zato tega obstoječega na "čepih" ali zakernaj ali zapikaj da ne bo križ v zglobu premičen.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 11, 2012 8:24 pm

.....ali pa sama puša na letvi v ohišju - dokaj pogosta napaka VW starejših letnikov...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 11, 2012 8:27 pm

Ma če je pri motanju je prej križ

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če okt 11, 2012 11:46 pm

men skripa, ko motam volan, desno levo
Član od leta 2004 :)

ysrxdtczvgu
Novinec

Napisal/-a ysrxdtczvgu Pe okt 12, 2012 6:12 am

čare je napisal/-a:Zračnost v križu volanskega droga (spodaj kjer gre drog čez karoserijo na letev imaš ta križ) Nov je drag (vsaj bil je včasih) zato tega obstoječega na "čepih" ali zakernaj ali zapikaj da ne bo križ v zglobu premičen.

Zglob sem večkrat pregledal pa se mi je zdelo vse vredu. Mogoče sem "slep" ali kaj podobnga :D bom pogledal še 1x vsekakor pa hvala za nasvete.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe okt 12, 2012 10:54 am

sašo5 je napisal/-a:.....ali pa sama puša na letvi v ohišju - dokaj pogosta napaka VW starejših letnikov...

Puša v ohišju volanske letve? To je potrebno snet letev dol, ali gre zamenjat ''in situ''?
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe okt 12, 2012 11:30 am

primozek68 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:.....ali pa sama puša na letvi v ohišju - dokaj pogosta napaka VW starejših letnikov...

Puša v ohišju volanske letve? To je potrebno snet letev dol, ali gre zamenjat ''in situ''?

dol.....

Slika
št. 1 je ohišje (vem, da veš, vendar ...) notri je plastična puša, ki "halta" letev.....dobi pa luft in v volanu "klika" (seveda, če je vse drugo o.k. ) najlažje je še preverit zglobe, ki se nahajajo pod "harmonika" manšeto (levo/desno)

To "klikanje" sem poslušal na Z101 že leta 1988 in še 1x kasneje na A4 1995 (cela serija, so menjali kr celo letev_zaradi puše) na določenih VW/Audi Seat je do leta 2000 znana napaka.....

ysrxdtczvgu
Novinec

Napisal/-a ysrxdtczvgu Pe okt 12, 2012 12:04 pm

sašo5 je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:

dol.....

To "klikanje" sem poslušal na Z101 že leta 1988 in še 1x kasneje na A4 1995 (cela serija, so menjali kr celo letev_zaradi puše) na določenih VW/Audi Seat je do leta 2000 znana napaka.....

hm.. pa to se da kje dobit rableno pa sam zamenjat ali priporočate servis?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe okt 12, 2012 3:05 pm

priporočam dobrega popoldanca...........če nisi vešč šraufanja, se nikakor ne loti tega

Vsekakor treba razdret (druge ni) potem se bo videlo kako in kaj naprej.........firma Servocom v LJ obnavlja te zadeve za dokaj normalno ceno ima tudi vse potrebne dele....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov