Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Čiščenje drobovja.

Napisal/-a Ivan36 Ne nov 04, 2012 9:03 pm

esem je napisal/-a:Zanimivo, a skrbi me, da pri starem avtu pride tudi tu (kot pri običajnih dodatkih) do tega, da nekatere stvari dodatno zapaca in jih "pokvari" (npr šobe) s to enormno količino "smeti", ki so zdaj nekje "zapečene" oz kako drugače naložene in mirujoče.
Kako je s tem?
In s čiščenjem tanka, koliko je to učinkovito?

Imaš prav vrnejo se v tank in pol preko FILTRA nazaj v motor jaz bom na zimo menjal benz filter, ker sem končno sčistil motor in vleče zvezno, prej ni, ker je prejsnji lastnik delal sam okol 22km ČE / dan :lol: z V6 mašino, je bil čisto zamorjen :D ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 04, 2012 9:25 pm

Kaj se vrne v tank? :evil: Notri dajejo lasten bencin, torej je tank ločen od motorja (in se vanj ne more nič vračat med postopkom)! :roll: Zato pa tudi imaš ločeno čiščenje tanka (z istim strojem), a verjetno posebej za plačat. Daj prihodnjič vsaj poglej, kako deluje, da ne lapamo v prazno.

Še vedno me zanima, koliko učinkovito je za motor in posebej za tank in kako je z možnostjo težav, podobnih kot pri navadnih aditivih.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 04, 2012 10:26 pm

Nč se to ne vrača v tank. To se vse ponuca v motorju. Povratni vod se blindira. Sej je v videu vse obrazloženo.
Ta zadeva ima lahk tut negativne posledice. Namreč, če so injektorji bolj švoh, bi se znalo zgodit, da bi po takem tretmanu.....prescali. Kam pa to vodi, pa vsi vemo. Ni pa straha, da bi usedline z batov in ventilov zapacale šobe.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], MercedesV in 4 gostov