Nasveti in napotki ter povpraševanja...

janez1977
Nov uporabnik

clio

Napisal/-a janez1977 Sr nov 07, 2012 7:26 pm

Zanima me za cliota 1999 prvi amortizer če kupim rabljenega ali moram oba ali lahko samo enega zanima me tudi glede menjave prvega amortizerja .Kako se odvije na vrhu da ne gre vzmet narazen.

blazkom
Stalni uporabnik

Re: clio

Napisal/-a blazkom Sr nov 07, 2012 8:02 pm

jaz sem za accenta kupil enega rabljenga čeprav priporočajo da bi oba od istega avta rabljena, je pa vseeno bolje enega rabljenega kot enega novega. Če nova potem oba. Meni pa je vredu samo eno rabljen in ni razlike. Kupil sem ga pri enem v torovem in jih ima na stotine ter si jih izberaš lahko. Ima jih mnogo tudi v paru. Cca 20€ komad. Lahko pa jih daš obnoviti. Samo pozanimaj se za ceno

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr nov 07, 2012 8:09 pm

kaka pa je zdej cena novih? vem da sem 5 let nazaj za nov amortizer od accenta (monroe) dal okoli 35 EUR ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr nov 07, 2012 8:15 pm

Ponavadi se menja na obeh straneh. No, ponavadi se da nove... Stane morda 35-40€ kom. Če misliš menjati amortizer, je v vsakem primeru potrebno odstraniti vzmet. Če celo vzmetno nogo, pa je druga stvar. Na vrhu odviješ stranske vijake. Spodaj pač tista dva ki sta. Če nočeš da se ti vzmet odpne, NE odvijaj sredinskega vijaka pri vrhu.

jurijprodnik
Nov uporabnik

Napisal/-a jurijprodnik Če nov 08, 2012 9:31 am

...jaz sem pred kratkim menjal komplet sprednji amortizer na cliotu, ker je počila vzmet, dobil sem ga pa na avtoodpadu: cel amortizer, se pravi vzmet + blažilnik je bil 20 € ... za cene novih ne vem, ko sem klical po trgovinah, je bila samo vzmet cca. 40€... kot je napisal že predhodnik, odpreš havbo in zgoraj sta dva vijaka-odtegneš, spodaj pri kolesu pa tudi dva, ko boš odtegnil ta dva vijaka pri kolesu, ti bo vzmet se raztegnila, tak da previdno ... Sta pa vzmet in amortizer skupaj povezana=stisnjena še z vijakom, ki je na sredini zgoraj, če boš menjal samo vzmet, je potem kar težko stisnit vzmet nazaj (če nimaš orodja) na amortizer.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], MercedesV in 9 gostov