Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dspalir
Nov uporabnik

Prosti tek honda Hrv

Napisal/-a dspalir Če nov 29, 2012 8:46 pm

Pozdravljeni

Mene pa zanima če je imel gdo podoben primer na hodni. Imam problem z zaganjanjem motorja. Motor 1.6 16v letnik 2002
Ko je motor hladen, vžge normalno in tudi prosti tek je na 1200 obratov, in teče brez tresenja ali zaganjana, ko pa se motor ogreje se začne zaganjat iz 1100 na 1500 obratov, in med temi obrati med vožnjo avto cuka.
Bil sem na testerju in je pokazalo okvaro na senzorju odmične gredi. Me pa zanima je to mogoče, da je to zaradi tega senzorja, ali bi moram prej pogledati še kaj drugega?

Lep pozdrav

čare
Mojster foruma

Re: Prosti tek honda Hrv

Napisal/-a čare Če nov 29, 2012 9:36 pm

Najprej spucat loputo gasa,ventil prostega teka in pregledat cev od zračnega filtra do sesalnega kolektorja (če ni kje počena) in ko to vse štima in avto še vedno serje potem boš pač zamenjal senzor.

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Pe nov 30, 2012 7:57 am

Zamenjal sem že vse senzorje na dušilni loputi in sesalni cevi, senzor vstopnega zraka, loputa spucana, lambde sonde delajo super, izmerjene z testerjem, vendar simptomi enaki.
ne zdi se mi pa logično da bi tako zdraho delal senzor odmične gredi.

lp

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Če dec 06, 2012 8:43 pm

Danes sem zamenjal senzor odmične gredi napake ni več nobene, vendar avto se še zmeraj pod prostim tekom zaganja ko se ogreje.
Opazil pa sem, da ko pospešim od 4000 obratov naprej, slišim zadaj iz izpušne vevi cviljenje.
Je mogoče možno da kje vleče preveč zraka (fauš luft)
Če je imel gdo kakšen podoben, bi prosil za odgovore.

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov