Nasveti in napotki ter povpraševanja...

guslovd
Nov uporabnik

Menjava oljnega filtra Peugeot 207

Napisal/-a guslovd Sr dec 19, 2012 7:37 am

Živjo,

naredil sem servis za Peugeot 207, 1.6 HDI. Pa me sedaj nekaj bega in sicer ko odstraniš stari filter za olje ga potegneš ven skupaj v plastičnem ohišju. Sedaj ne vem, ko ga zamenjaš z novim, ali ga vtakneš najprej v ohišje, nato pa v motor ali gre najprej filter v motor in potem priviješ plastično ohišje. Fora je, ker ima filter neko malo izboklino na vrhu pa je potrebno, da se ta izboklina vsede v točno določen del v motorju pa sem sedaj malo v dilemi, ali je tako narejeno, da ko priviješ filter, da sam najde tisto luknjico in se vsede al kako?

Hvala

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Menjava oljnega filtra Peugeot 207

Napisal/-a oorosh Sr dec 19, 2012 8:23 am

Prvo daš nov filter v ohišje, tako da tista izboklina pade v luknjo, nato pa nazaj montiraš pokrov ohišja.
Imaš pa tudi video: http://www.youtube.com/watch?v=wM-oAlRskwo
(motor je enak kot pri tvojem 207)

guslovd
Nov uporabnik

Napisal/-a guslovd Sr dec 19, 2012 8:41 am

Hm jest sem dal filter najprej v plastični čep, nato pa vse skupaj v ohišje, ker ko sem odvil plastični čep je bil filter močno pritrjen na ta čep in sem ga komaj snel. Ker sem ga lepo privil nazaj in nič ne curlja okoli sklepam, da sem po sreči zadel tisto luknjico. A je možno priviti plastični porkov filtra če se tista izboklina ne vsede lepo v ohišje motorja, verjetno ne? Je kaj nevarno za motor, če ta izboklina ni na svojem mestu, bom čez vikend preveril ali je vse na svojem mestu.

Hvala in lp

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr dec 19, 2012 10:23 am

Nimaš se kaj sekirat, če bi bilo kaj narobe bi se že opazlo. LP
Lp by Mare
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov