Nasveti in napotki ter povpraševanja...

123belt123
Nov uporabnik

Akumulator

Napisal/-a 123belt123 To okt 30, 2012 7:34 pm

Zdravo!
Imam en problem pri vžigu avta. Ko dam kontak mi vse lučke lepo posvetijo in grelne tudi, ko so grelne vgasne sem takoj startal avto in mi je samo parkrkrat zaverglal in konc. Zdj me zanima ali je šu mogoče akumulator ali je kaj drugega. Pred dvemi dnevi mi je lepo zalaful tudi ko je bil hladen danes pa nič. Pa ko sem probal porabnike mi vse sveti luči, radio dela tudi. Ali je akumulator ali pa kaj drugega. Pa če je akumulator mi lahko kdo pove koliko močnega naj vzamem za golf 4 sdi 50kw i nkateri znamko ker mislim da je verjetno akumulator in ali je možno da je bil akumulator že spraznjen in mi je zdaj celice skup potegu.
Hvala za vsak odgovor in LP!

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Re: Akumulator

Napisal/-a vuli To okt 30, 2012 9:09 pm

Če imaš kak multimeter izmeri napetost akumulatorja med vžigom, verglanjem. V normalne stanju naj bi imel okoli 12.50/60V(ne vžgan avto).
In spremljaj voltažo med vžigom, če med vžigom pade voltaža pod 9V bo treba akumulator menjat.
Koliko močnega rabiš, poglej kake cifre ima sedanji akumulator. Koliko Ah(recimo 60Ah) in koliko zaganjalnega toka(recimo 540A) in pa važne so dimenzije(DxŠ)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če dec 20, 2012 9:49 pm

bom kar tle nadaljeval.

a ve kdo kje se najbolj splaca kupit akumulator? slisal sem da nekateri trgovci ponujajo popust, ce vrnes stari akumulator ...
sicer se mi zdej ne da it pogledat kak je v moji Corsi, vrjetno ni lih ne vem kolko mocen :)

je pa potreben menjave =P
turbo inside

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Če dec 20, 2012 10:15 pm

Mam original vw 72ah cca. 27cm dolžine, če te zanima je v "good" stanju. Vžiga normalno...
Maribor

lp
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 20, 2012 10:56 pm

Stahlgruber,Akumolatorji ROCKET made in Korea,3 leta garancije,poceni za znoret. 62 Ah 53€ (akcijska cena v Decembru).Jaz ga mam in sem zadovoljen,po treh letih pa tud če takoj crkne,.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 20, 2012 11:16 pm

Nov kupljen prejšni torek 68ah z 10% popusta, če daš starega nazaj je 60€
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe dec 21, 2012 12:43 pm

prideš do mene pa ti ga vzamem 50% cenej,sam glede na to bi tk benza več skuril kolker bi pršparal :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe dec 21, 2012 3:45 pm

hribko je napisal/-a:prideš do mene pa ti ga vzamem 50% cenej,sam glede na to bi tk benza več skuril kolker bi pršparal :)

ni panike, sem dosti okoli ... ce ne je pa kak kolega (slovenija je zelo majhna dezela) :D

pa to novega dobis za -50%?
ce se ne motim je okoli 60Ah, tako da mi magari poslji kaka je cena in iz kje tocno si, pa se bomo zmenili

hvala in Lp ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Pe dec 21, 2012 4:00 pm

_furby_ je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:prideš do mene pa ti ga vzamem 50% cenej,sam glede na to bi tk benza več skuril kolker bi pršparal :)

ni panike, sem dosti okoli ... ce ne je pa kak kolega (slovenija je zelo majhna dezela) :D

ce se ne motim je okoli 60Ah, tako da mi magari poslji kaka je cena in iz kje tocno si, pa se bomo zmenili

hvala in Lp ;)

jp točno tako,delam v podjetju kjer izdelujemo te baterije (TAB) in imamo zaposleni pravico 1x na leto 50% popusta na nov akumulator........
sem pa doma blizu črne na koroškem,cene ti napamet neznam povedat,se pa lahko pozanimam,samo pred ponedeljku nebo žal nič

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe dec 21, 2012 5:02 pm

hribko je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:

hvala in Lp ;)

jp točno tako,delam v podjetju kjer izdelujemo te baterije (TAB) in imamo zaposleni pravico 1x na leto 50% popusta na nov akumulator........
sem pa doma blizu črne na koroškem,cene ti napamet neznam povedat,se pa lahko pozanimam,samo pred ponedeljku nebo žal nič

ni panike, ko zves mi javi :tomidelej:
turbo inside

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Pe dec 21, 2012 5:10 pm

ok,zveš v ponedelk
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov