Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pajenk
Nov uporabnik

renault 5 dizel hladilni sistem

Napisal/-a pajenk Ne nov 04, 2012 9:54 am

Pozdravljeni
Imam renault 5 dizel pred kratkim sem menjal vodno črpalko ker je puščala .Sedaj je na avtu popolnoma nova črpalka z novim original tesnilom ki več ne pušča vendar se je pojavil problem pri raztezni posodi .Po nekaj kilometrih vožnje se posoda napolni do vrha ,avto ne kuha gretje v kabini dela popolnoma normalno edino kar sem opazil je to da voda v raztezno posodo ves čas z polnim curkom priteka nazaj po tisti tanki cevki na vrhu raztezne .Zato se raztezna očitno napolni do vrha .
Mi lahko kdo svetuje kaj bi bil vzrok tega problema kaj naj preverim popravim in na kaj naj bom pozoren .
hvala in lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: renault 5 dizel hladilni sistem

Napisal/-a RedBull™ Ne nov 04, 2012 11:20 am

Si hladilni sistem odzrači, tako kot je potrebno? Naprej pri mrzlem motorju in kasneje še pri segretem?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

pajenk
Nov uporabnik

Napisal/-a pajenk Ne nov 04, 2012 12:22 pm

Z odzračevanjem je tako , "mojster" s katerim sma vodno črpalko menjala je trdil da sploh ni potrebno kaj posebej odzračevati zato sma motor po menjavi črpalke samo štartala in dolivala vodo dokler je bil sistem poln. Ker mi to da odzračit ni potrebno ni šlo čisto v glavo sem sam kasneje nekajkrat odzračil tako da sem odvil vijak na gumijasti cevki skozi katero gre voda in sicer tam kjer gre cev skozi naftni filter. Nisem pa opazil da bi skozi ta vijak prišlo kaj zraka . To je vse kar sem naredil ker sam posebnega postopka odzračevanja ne poznam .
No "mojster" trdi da to če se raztezna posoda po nekaj kilometrih vožnje napolni do vrha ni nič takšnega in tudi to da voda v raztezno ves čas s polnim curkom priteka nazaj v raztezno posodo naj ne bi bilo nič posebnega. Jaz se s tem nekako ne strinjam zato bi rad to težavo rešil ,če mi kdo lahko kako pomaga bodisi razloži postopek odzračevanja pri petki ali pa svetuje v čem je problem lepo prosim za pomoč.
hvala in lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To nov 06, 2012 8:37 pm

pajenk je napisal/-a:Pozdravljeni
Imam renault 5 dizel pred kratkim sem menjal vodno črpalko ker je puščala .Sedaj je na avtu popolnoma nova črpalka z novim original tesnilom ki več ne pušča vendar se je pojavil problem pri raztezni posodi .Po nekaj kilometrih vožnje se posoda napolni do vrha ,avto ne kuha gretje v kabini dela popolnoma normalno edino kar sem opazil je to da voda v raztezno posodo ves čas z polnim curkom priteka nazaj po tisti tanki cevki na vrhu raztezne .Zato se raztezna očitno napolni do vrha .
Mi lahko kdo svetuje kaj bi bil vzrok tega problema kaj naj preverim popravim in na kaj naj bom pozoren .
hvala in lp

Počena glava med prvim in drugim cilindrom....mel par takih primerov. Dokler ne bo zakuhal vozi ( jaz sem tako nardil še 30 tisoč km) potem je začelo ven metat curkoma...
Po menjavi glave se je stvar normalizirala....čez dve leti stvar podobna....
Enostavno so ti motorčki občutljivi na pregrevanje....in preobremenitve.

Pa še nekaj.....če v mirovanju odpreš hladilnik in raztezno.....bo voda iz raztezne stekla nazaj v hladilnik....Ko boš potem prižgal motor in dokler bo v prostem teku bo ok....ko boš povišal obrate bo spet nabilo v raztezno...

Za hec probaj prvo pokrov raztezne menjat ( paše od cliota 1)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

pajenk
Nov uporabnik

Napisal/-a pajenk Sr nov 07, 2012 11:08 am

Kuha hvalabogu zaenkrat še ne grem komot v koper 120 brez postanka :mrgreen: niti na pohorje po eni uri vožnje ne zakuha . Ventilator je pa že nekaj časa prikloplen direktno , avto je zjahan ima 300 tisoč prevoženih tak da kaj drugega niti ne morem pričakovat kot pa da bo šel počas v penzijo :cry:
Drugače sem opazil da je zdaj malo boljše ne napolni raztezne glih do vrha,je pa raztezna malo počena .
Lisko kaj praviš naj menjam celo raztezno ?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 07, 2012 5:25 pm

pajenk je napisal/-a:Kuha hvalabogu zaenkrat še ne grem komot v koper 120 brez postanka :mrgreen: niti na pohorje po eni uri vožnje ne zakuha . Ventilator je pa že nekaj časa prikloplen direktno , avto je zjahan ima 300 tisoč prevoženih tak da kaj drugega niti ne morem pričakovat kot pa da bo šel počas v penzijo :cry:
Drugače sem opazil da je zdaj malo boljše ne napolni raztezne glih do vrha,je pa raztezna malo počena .

Jap. Za ceno six packa jo dobiš pr men :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

pajenk
Nov uporabnik

Napisal/-a pajenk Če nov 08, 2012 10:19 am

lisko je napisal/-a:
pajenk je napisal/-a:Kuha hvalabogu zaenkrat še ne grem komot v koper 120 brez postanka :mrgreen: niti na pohorje po eni uri vožnje ne zakuha . Ventilator je pa že nekaj časa prikloplen direktno , avto je zjahan ima 300 tisoč prevoženih tak da kaj drugega niti ne morem pričakovat kot pa da bo šel počas v penzijo :cry:

Reci kdaj pa kje :D

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če nov 08, 2012 10:54 am

Če sistem ne tesni popolno na +1,5at, se na vseh avtih pojavijo opisane težave. Prvo je nujna menjava ekspanzijske posode in zatesnitev vseh cevi, mogoče preventivno termostata, nato šele tretiranje morebitnega uhajanja pritiska iz motornega prostora v vodo.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 11, 2012 11:03 pm

pajenk je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

S kod pa si ?
Slika

pajenk
Nov uporabnik

Napisal/-a pajenk Po nov 12, 2012 11:36 am

lisko je napisal/-a:
pajenk je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

S kod pa si ?
Iz Ruš .

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po nov 12, 2012 5:55 pm

lisko je napisal/-a:
S kod pa si ?
Iz Ruš .[/quote]

Sosed skoro :D
Dej piš na mail lisko82@gmail.com pa se zmenma
Slika

pajenk
Nov uporabnik

Napisal/-a pajenk So dec 22, 2012 9:26 am

Lisko a čekiraš kaj mejl :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov