Imam Clio 93l 1.2 , 200.000 prevoženih. Jeseni 2011 sem mu menjal akumulator. Avto je deloval brezhibno. Ker sem novembra kupil drug avto, mi je stal zunaj. Pozimi 2011/2012 sem ga nekajkrat vžgal in deloval je brezhibno. Tudi letos poleti sem ga enkrat vžgal in je vse delovalo OK.
Prejšnji teden pa sem ga hočel zagnati, se ni zgodilo popolnoma nič. Nobena lučka se ne prižge, smerokazi ne delujejo, avto ne vergla. Ker sem sumil, da se je izpraznil akumulator, sem kupil polnilec.
Ko sem hotel napolniti akumulator po navodilih,je lučka na polnilcu prikazovala, da je akumulator poln. Vseeno sem ga pustil priklopljenega nekaj časa, a se ni nič spremenilo. Avto je še vedno brez kontakta. Polnilec sem sprobal še na drugem avtomobilu in tam je deloval (sicer je kazalo, da je akumulator poln, a polnilec je "brnel" kar pa pri Cliotu ni).
Ker sem popoln laik , nimam pojma kaj storiti oz. kako se lotiti problema. Vsaka pomoč bo zelo dobrodošla.
Ali bi avto vžgal na potisk? Lahko karkoli drugega preverim? Ne bi rad klical vlečne službe potem pa ugotovil, da je potrebno neko veliko popravilo.
Navodila polnilca so bila precej skopa (vsaj zame

1) odklopil kable na MINUS in na PLUS
2) rdeč kabl polnilca priklopil na PLUS
3) črn kabl polnilca priklopil na MINUS
4) Prižgal polnilec.
Za vaše odgovore se že v naprej lepo zahvaljujem,
Rene