Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Alovas
Nov uporabnik

Clio nima kontakta

Napisal/-a Alovas Ne dec 23, 2012 1:05 pm

Oglašam se prvič in prosim za pomoč.
Imam Clio 93l 1.2 , 200.000 prevoženih. Jeseni 2011 sem mu menjal akumulator. Avto je deloval brezhibno. Ker sem novembra kupil drug avto, mi je stal zunaj. Pozimi 2011/2012 sem ga nekajkrat vžgal in deloval je brezhibno. Tudi letos poleti sem ga enkrat vžgal in je vse delovalo OK.
Prejšnji teden pa sem ga hočel zagnati, se ni zgodilo popolnoma nič. Nobena lučka se ne prižge, smerokazi ne delujejo, avto ne vergla. Ker sem sumil, da se je izpraznil akumulator, sem kupil polnilec.
Ko sem hotel napolniti akumulator po navodilih,je lučka na polnilcu prikazovala, da je akumulator poln. Vseeno sem ga pustil priklopljenega nekaj časa, a se ni nič spremenilo. Avto je še vedno brez kontakta. Polnilec sem sprobal še na drugem avtomobilu in tam je deloval (sicer je kazalo, da je akumulator poln, a polnilec je "brnel" kar pa pri Cliotu ni).

Ker sem popoln laik , nimam pojma kaj storiti oz. kako se lotiti problema. Vsaka pomoč bo zelo dobrodošla.

Ali bi avto vžgal na potisk? Lahko karkoli drugega preverim? Ne bi rad klical vlečne službe potem pa ugotovil, da je potrebno neko veliko popravilo.

Navodila polnilca so bila precej skopa (vsaj zame :) ), zato prosim, če mi kdo potrdi, da sem delal prav. Naredil sem:
1) odklopil kable na MINUS in na PLUS
2) rdeč kabl polnilca priklopil na PLUS
3) črn kabl polnilca priklopil na MINUS
4) Prižgal polnilec.

Za vaše odgovore se že v naprej lepo zahvaljujem,
Rene

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Clio nima kontakta

Napisal/-a lancia hf Ne dec 23, 2012 1:13 pm

Priklopil si pravilnol čeprav ti klem ni potrebno snemati
Priklopi polnilec in daj kontakt (ne smeš ga pa vžigati na polnilec) če bo vse drugo delalo je samo akomulator zanič
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne dec 23, 2012 3:14 pm

Pozdravljeni

Na vašem mestu, bi akumulator odnesel do kakšne firme/servisa, ki se ukvarja z akumulatorji. Tam se bo videlo v kakšnem stanju je vaš akumulator.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Ne dec 23, 2012 4:38 pm

Jst bi avto najprej probal vžgat na kleme preko drugega avtomobila. Če še vedno ni kontakta ni kriv akumulator.

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Ne dec 23, 2012 6:54 pm

Kolker se spomnem ima clio potegnjeno maso na karoserijo, potem pa z karoserije na menjalnik, potem pa ta kabel rad oksidira ali pa celo odleti. Imaš premostitvene kable za vžig avtomobila? Če imaš poskusi 1 kabel potegniti iz minus kleme nekam na kovinski del motorja ali menjalnika. Če bodo kontrolke pogorele je to to, če si dobro priklopiv kabel mora avto celo vžgati. Če imaš preiskuševalec napetosti za avtomobil lahko preiskusiš še bolj preprosto, kabel preiskuševalca priklopi na plus pol na akumulatorju, potem pritisni preiskuševalec na minus, če lučka pogori potem je akumulator dost močan da bi mogle pogoret tudi kontrolke, če ne pogori je akumulator fuč. Potem se s preiskuševalcem dotakni nekje na kovinskem delu motorja, če ne zažari je v okvari 1 od omenjenih kablov(ponavadi drugi), če preiskuševalec zažari bo najverjetneje nekaj narobe z ključavnico.
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Alovas
Nov uporabnik

Napisal/-a Alovas Po dec 24, 2012 4:37 pm

Hvala za vašo pomoč. Vse navedene variante bom sprobal in po praznikih javim kako je šlo.

Vesele praznike vsem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov