Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Mercedes w210 zasilni program-Pomoč

Napisal/-a marko21 Po nov 26, 2012 10:38 pm

Lp.

Danes ko sem se peljal na faks (iz korške v novo gorico), sem po cca 20 km vožnje opazil da avto ne gre kot bi moral.. Ker je bil do avtoceste gost promet, se nisem zavedal problema dokler nisem prišel na AC.

Ko sem pohodil gas za vklop na AC je ta izgubil moč..ko se je poajvil klanec sem ga moral dati celo v 3 prestavo z polnim plinom, da se je sploh kam premikal. Do LJ sem nekako prišel (max 80km/h) v LJ pa sem pogledal malo mašino. Mašina lavfa kot vedno, vendar ko dodaš gas se ne sliši kovinski zvok, ampak kod da bi uhajal nekje zrak, ko padajo obrati (kot blow off venitl)...
Sedaj sem prišel do gorice in v teh 250km sem opazil naslednje...(če kdo ve kaj, ga prosim za pomoč)

-Avto vrže po cca 10 min v zasilni program (doseže samo 3000 vrtljajev, čeprav mam gas do podna)
-Tudi ko je v zasilnem programu, v katerem lahko dosežem max 3000vrtljajev(v štan gasu), teh vrtjlajev med vožnjo praktično ne morem dosečti, ker nima moči
-Če avto ugasnem (in po cca 2 min štartam) gre iz zasilnega programa(obrati pridejo do konca), vendar kljub temu da ni v zasilnem programo ne vleče kot bi moral
-Avto ne kadi modrega ali belega dima
-Avto ni popil olja v 250km.

Vem da bom moral avto peljati na računalnik oz. mehaniku, vendar me zanima ali je možno da bi mi izpadla kakšna cev pri turbini...(oz. zanimajo me predvsem stroški) ?

Avto je letnik 2000, 2.2 cdi, 85 kw, 320k km, mašina lavfa super.

Hvala ter lep pozdrav!

čare
Mojster foruma

Re: Mercedes w210 zasilni program-Pomoč

Napisal/-a čare Po nov 26, 2012 10:40 pm

Če slišiš sikanje potem je najbrž počila kaka cev od turbine do kolektorja.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 To nov 27, 2012 8:56 pm

Po mojih lajični oceni sem 100% da nekje spušča zrak, kajti avto začne pri 2000 obratih sikati, kot da bi pihal zrak iz kompresorja...tako da mislim da kakšni senzorji niso fuč..ali pač

Cev ki gre iz zračnega filtra v turbino sem danes dobil dol in si jo pogledal ter mislim da je ok.. Torej ostane samo še 1 cev, katera gre iz turbine v intercooler (vsaj mislim da tako poteka), vendar (po resnici povedano) nevem kje je.

Kje sika-spušča zrak ko pohodiš plin pa se ne morem opredeliti..tako da res nevem kje bi spuščalo

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To nov 27, 2012 9:02 pm

verjetno je res kaka cev fuč, ma kdo še kako idejo :?
Alergičen na rjo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 27, 2012 9:29 pm

Ja pri tistih obratih začne turbina filat na polno in ker je ena od TLAČNIH cevi (turbina - intercooler oz. intercooler kolektor) počena potem tam pritisk uhaja in sika.lahko je odprlo tudi intercooler.Tista cev od filtra do turbine pa je sesalna in tam ne sika.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Če dec 06, 2012 6:08 pm

Stvar je sledeča..

Po priklopu na tester je pokazal računanik prenizek tlak, zato vrže v zasilnega.

Sicer sta zadevo bolj na hitro pregedala 2 mehanika (v ponedeljek peljem avto šele k svojemu popoldancu) in smo ugotovili da so vse cevi ok in da ta težava ni toliko nedožna kot sem mislil na začetku. Luft uhaja nekje na sredini turbine (spodaj prilagam sliko)...

Če se mogoče kdo spozna na turbine, me zanima ali ima turbina v tem delu kakšno dihtungo, da bo jo potrebno samo zamenjati, ali lahko rečem da sem ob 1k € .. ?

Slika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če dec 06, 2012 10:10 pm

Jurja lih ni takale turbina....se dobijo od 500 naprej....nekih dihtung pa tam ni!
FOLCIKA - SCIROCCO

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 06, 2012 10:22 pm

Tako da če res tam pušča je lahko počena.Ampak dajte res dobro pregledat zadevo.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Če dec 20, 2012 12:56 pm

Ok, včeraj zvečer ob 11 sem šel k prijatlu ki ima računalnik in sem bil šokiran da se mi je ta moj "mehanik" ki mi je rekel da računalnik ne pokaže napake, očitno zlagal ali pa sploh ni pogledal..

(me je prav sram objavit listo napak, ker jih je 10), naj pa povem da je par teh napak starih in so že odpravljene...pakne sem zamenjo, na alternatorjo je bila pred 2 leti napaka-sem jo odpravil, grelne svečke so nove..

Če od vas kdo ve kaj od te napake bi lahko povzročalo, da avto nima moči...

Slika

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Če dec 20, 2012 2:46 pm

Napake, ki ti lahko vržejo v zasilni program so:
P0105; P1470; P1354 ter P1187
Zdej uprašanje katera od teh je permenantna.
Najbolje je da se use napake z testerjem pobriše ter ga še enkrat priklopi. Fajn je tudi če je original tester za mercedeza.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Če dec 20, 2012 5:57 pm

pozabil sem napisat, da smo to ''sikanje''-uhajenje zraka popravili (vzrok je bil avspuh- cca 15cm od turbine kjer je sponka ki drzi 2 dela skup-pri tej sponki je uhajal zrak na spodnji strani).

No da povem bistvo... Avto po tej sanaciji ne mece vec v zasilnega ! Sedaj je problem samo, da avto nima moci..obcutek je kot da bi vozil 15 let starega SDI-ja. Naj povem da kompresijo ma odlicno,prav tako masina lavfa super. Edino obrate pa tok pocasi nabira in ne vlece kot bi moral.

Ja napake smo zbrisali tak da bomo danes oz. jutri spet pogledali in videli katere so aktualne napake.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če dec 20, 2012 11:10 pm

marko21 je napisal/-a:pozabil sem napisat, da smo to ''sikanje''-uhajenje zraka popravili (vzrok je bil avspuh- cca 15cm od turbine kjer je sponka ki drzi 2 dela skup-pri tej sponki je uhajal zrak na spodnji strani).

No da povem bistvo... Avto po tej sanaciji ne mece vec v zasilnega ! Sedaj je problem samo, da avto nima moci..obcutek je kot da bi vozil 15 let starega SDI-ja. Naj povem da kompresijo ma odlicno,prav tako masina lavfa super. Edino obrate pa tok pocasi nabira in ne vlece kot bi moral.

Ja napake smo zbrisali tak da bomo danes oz. jutri spet pogledali in videli katere so aktualne napake.

Sam A ste že menjali NAFTNI filter :?: Čisto tko, ke rje tudi na CDTI ju zamrznila nafta pri -13 C :D a je že prej cca 14 dni zjutraj težko vžigal pa tudi čez dan, ko se je shladil :mrgreen: Vlekla NI pa tudi v zasilnega je metala :roll: :?

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 To dec 25, 2012 10:07 pm

Po brisanju vseh teh napak mi je danes računalnik pokazal samo 1 napako, katere prejšnič sploh ni blo na zgornjem seznamu, ki sem ga objavil.

Napaka je air messer (hot film)- to se pravi LUFTMESSER.

Malo sem povprašal googla in sem prebral, da se ga da dejansko očistiti ( v primeru da ni čisto crknil)...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov