reber je napisal/-a:Hvala za mnenja
Gre se za to, da občasno dobim bencin, ki je v bistvu zalit z nafto ali pa obratno, nafta zalita z bencinom, v večini primerov je bencina precej več kot nafte. Imam znanca, ki mi tako mešanico prinese iz nekega servisa, ko se ljudje na črpalkah zmotijo...
Torej, kot sem že omenil, jaz ta bencin kurim v kosilnici, en kolega bi pa to kar v avto... tudi jaz sem pomislil na to, ampak nimam tako starega avta s preprosto mašino, da bi si upal to narediti. Sicer imamo tudi felicijo 1,6 bencin, pa si ne bi upal natankat tega notri, ker ima katalizator pa te zadeve, če bi bil brez katalizatorja in na vplinjač, bi prav gotovo po malem dodajal tega zmešanega bencina vmes.
Kaj pa 2 taktni motorji? itak jim je treba dodajat 2taktol, da je mešanica iz bencina, takim bi pa lahko naredil mešanico iz tega, samo bolj revna bo, zaradi nafte, najbrž bi moral dodajati veliko čistega bencinagre se pa za starejši moped.
Prihranka ni veliko, ampak če je tega bencina 50l ali pa 100l ga pa tudi ne bom kar vrgel nekam, lahko ga edino pokurim v peči z ostalim oljem, itak imam doma narejen gorilec za ...skoraj vse, kar gori :P
Imate prav, v novejše avte ni za vlivat sumljivih goriv, ker je škode lahko veliko več, kot prihranka
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov