Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dejan091
Nov uporabnik

ropot v motorju

Napisal/-a dejan091 Pe dec 28, 2012 3:19 pm

imam škodo octavio 1.9 TDI letnik 2006

ropot se sliši nekje v motorju,
slišati je kovinski zvok,
ves čas enakomerno poka, s povečanjem obratov hitreje in pogosteje.
zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje če bi se mogoče lahko slišala kakšna šoba ali kaj podobnega?
hvala za odgovore.

čare
Mojster foruma

Re: ropot v motorju

Napisal/-a čare Pe dec 28, 2012 3:26 pm

Kakšna jermenica,šponar,vztrajnik...

rokf8
Nov uporabnik

Napisal/-a rokf8 Pe dec 28, 2012 4:03 pm

Jaz bi na tvojem mestu najprej preveril olje,lohka ti ropota če ga je premal.
Drugače pa tako kot je napisal čare.

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a hanah Pe dec 28, 2012 8:44 pm

Podobno se je dogaja pri mojem Scenicu 1.5 dCi, let 2007. Peljala sem se po avtocesti, ko je cesta šla navzdol, je začelo v motorju ropotati oops . Takoj sem ustavila, poklicala avtovleko...
Doma sem preverila nivo olja, ki je bil pod minimumom. Dolila sem liter olja, ropota več ni zaznati, vendar avto nisem segrela, ker si ne upam na cesto. Strah me je, da je na motorju nastala škoda... kako naj preverim? Ima kdo kakšno izkušnjo ali nasvet? Samo ne na servis prosim, december je, prazna denarnica... :roll:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 28, 2012 8:57 pm

Zdaj bo tole mal grdo izpadl ampak če nočeš na servis pa ga zapelji pred pekarno.Mogoče bojo tam uštimal.Prazna denarnica?? Yebi ga na žalost nisi edina.Če avto ne ropota in ne sveti lučka za olje in misliš da normalno dela se pejt pelat pa boš vidla če normalno dela al pridem jaz probat??

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a hanah Pe dec 28, 2012 9:07 pm

čare je napisal/-a:Zdaj bo tole mal grdo izpadl ampak če nočeš na servis pa ga zapelji pred pekarno.Mogoče bojo tam uštimal.Prazna denarnica?? Yebi ga na žalost nisi edina.Če avto ne ropota in ne sveti lučka za olje in misliš da normalno dela se pejt pelat pa boš vidla če normalno dela al pridem jaz probat??

v mislih sem imela pooblaščen Renaultov servis...
bom šla pelat, če mi zariba bom pa tebe poklicala :lol: :lol: , k si full prijazen :DDD

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 28, 2012 9:12 pm

Ja en bo mogu probat prijazen al neprijazen,če pa si do zdaj na pooblaščenca vozila pa kaj naj zdaj?? Ne vozi ga več tja,ker si že sama dojela da je tam samo "dober dan" 100€

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe dec 28, 2012 10:19 pm

hanah je napisal/-a:Podobno se je dogaja pri mojem Scenicu 1.5 dCi, let 2007. Peljala sem se po avtocesti, ko je cesta šla navzdol, je začelo v motorju ropotati oops . Takoj sem ustavila, poklicala avtovleko...
Doma sem preverila nivo olja, ki je bil pod minimumom. Dolila sem liter olja, ropota več ni zaznati, vendar avto nisem segrela, ker si ne upam na cesto. Strah me je, da je na motorju nastala škoda... kako naj preverim? Ima kdo kakšno izkušnjo ali nasvet? Samo ne na servis prosim, december je, prazna denarnica... :roll:

Pozdravljeni

Osebno menim, da lokalni mehanik ne grize in tudi za mnenje vam ne bo vzel premoženja

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX So dec 29, 2012 5:47 pm

hanah je napisal/-a:Podobno se je dogaja pri mojem Scenicu 1.5 dCi, let 2007. Peljala sem se po avtocesti, ko je cesta šla navzdol, je začelo v motorju ropotati oops . Takoj sem ustavila, poklicala avtovleko...

kaj pa misliš da bodo na pooblaščenem servisu naredili ? preverl bodo olje in se zapelal en krog in če bo uredu ti bodo rekl da je vse OK

če pa ribne se pa tako vidimo ali pa tudi ne

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So dec 29, 2012 10:01 pm

No ja, delna škoda se je naredila, ni pa rečeno da je zelo hudo. Poskusi s krajšimi relacijami in opazovanjem. Kaj pa je bil vzrok pomanjkanja olja, ali ga nobeden ne gleda ali nimate rednih servisev?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov