Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sparcoVRS
Nov uporabnik

Re: Nivo goriva - ena osmina nižje kar takoj

Napisal/-a sparcoVRS Sr jan 02, 2013 4:00 pm

abbe je napisal/-a:za 12 litrou nevem.
sam jst v svojga natankam 63 litrou pa v deklaraciji piše da ma tank prostornino 55 litrou.tut jaz mam ta ventil za izpuščanje oddvečnega zraka iz rezervoarja..

V fabio gre še 12 litrov notr pa v ibizo od kolega gre tudi okoli 12 litrov

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr jan 02, 2013 7:50 pm

Mister Twister je napisal/-a:In kako zgleda 10% rezerve volumna v rezervoarju? Potem to ni 50litrski ampak je 55litrski ane? Cevi do motorja imajo notranji fi od 5 do 8mm pri večini avtomobilov kar pa sploh ni pomembno, ker so itak že od prej polne, cev za tankanje pa je zelo kratka. Uglavnem, če bi avto izpraznil čisto do konca, da bi ti zamnjkalo bencina na cesti, bi verjetno v 50litrski tank nalil 51 ali pa mogoče 52 litrov, pou velik več pa ne. Ker pa je normalno da se gre mal prej tankat pa je v rezervoarju še vedno nekaj bencin in od tu ta razlika.

Na pamet prjatu, na pamet, a ne?
Sex turns gay people into Mexicans.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So jan 05, 2013 2:23 pm

Imam na sumu, da je nekaj narobe z avtomobilom. Zadnjih nekaj dni sem prevozil 120 km in na števcu goriva je puščica padla še za eno osmino, kar je normalno. Včeraj je sestra naredila z avtom še 10 km, in danes grem v trgovino in začudenje: za prevoženih 10 km je padel kazalec za še eno osmino. Približno prepračunano bi tako bila zdaj povprečna poraba tega tanka (je še eč kot polovica tanka) 9l/100km, kar je občutno preveč. Nimam pojma kaj bi lahko bilo narobe, kaj z motorjem ali števec? Naj omenim, da obratomer ne dela že dolgo.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jan 08, 2013 4:45 pm

Res nihče ne ve? Naj omenim, da je tank zdaj na točno 1/2, prevoženih pa je 270 km, kar mi se ne zdi normalno. Res, da ga preveč ne šparam, ampak mi se zdi poraba ogromna. Če že omenjam težave, naj omenim še, da mi že 2 leti temperatura vode (ali za kaj je že tisti števec ob števcu za hitrost) nikoli ne naraste nad 70 stopinj.

Ne vem, res ne vem, kaj narediti... Po eni strani je poraba ogromna (okrog 9l/100 km), po drugi pa... da mi mehanik poišče in odpravi napako, lahko stane celo premoženje. :(

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 08, 2013 5:19 pm

Ma to je peugeot kvaliteta. Slabo kalibriran števec pač.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

all4you2
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a all4you2 To jan 08, 2013 6:21 pm

Mister Twister je napisal/-a:Če maš tank 50litrov je max 50litrov, nobene rezerve. In če si tankal 46 je to čist normalno saj se nisi z 0 litri pripreljal na bencinsko verjetno. Tista "rezerva" pa ni rezerva ampak ti pač lučka posveti ko nivo bencina pade na določen nivo. Nevem kok ampak sigurno ga je še več kot 5 litrov.

Napačno razmišljaš. Imam nov avto (Fabia karavan). Po tehničnih podatki rezervoar drži 45 litrov.
Moje prvo točenje takoj po prevzemu vozila je 55,47 litrov? Mi razložiš kje je poanta.
Tehnični podatki:
http://www.skoda.si/files/si/download/d ... _01_11.pdf
lp

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jan 08, 2013 9:25 pm

Blinder je napisal/-a:Ma to je peugeot kvaliteta. Slabo kalibriran števec pač.

Mogoče res. Ampak do zdaj teh težav nisem imel (no, obratomer ne dela že kake 2 leti, tudi števec za temperaturo tekočine kaže od vedno 70 stopinj), kar se tiče števca za količino goriva v rezervarju..

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jan 11, 2013 1:49 pm

višjo porabo ti lahko povzroči okvarjena lambda sonda, vedno odprt termostat kar pomeni da motor ne dela pri delovni temperaturi...

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe jan 11, 2013 1:54 pm

a4 je napisal/-a:višjo porabo ti lahko povzroči okvarjena lambda sonda, vedno odprt termostat kar pomeni da motor ne dela pri delovni temperaturi...

Hvala! Bom peljal mehaniku in omenil, da pregleda termostat. Predvidevam, da če je to, tudi strošek ni prevelik?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jan 11, 2013 2:08 pm

all4you2 je napisal/-a:
Mister Twister je napisal/-a:Če maš tank 50litrov je max 50litrov, nobene rezerve. In če si tankal 46 je to čist normalno saj se nisi z 0 litri pripreljal na bencinsko verjetno. Tista "rezerva" pa ni rezerva ampak ti pač lučka posveti ko nivo bencina pade na določen nivo. Nevem kok ampak sigurno ga je še več kot 5 litrov.

Napačno razmišljaš. Imam nov avto (Fabia karavan). Po tehničnih podatki rezervoar drži 45 litrov.
Moje prvo točenje takoj po prevzemu vozila je 55,47 litrov? Mi razložiš kje je poanta.
Tehnični podatki:
http://www.skoda.si/files/si/download/d ... _01_11.pdf
lp

Možakar je enkrat spraševal avtomobilistično revijo enako zadevo. Skratka odgovor je bil, da imajo avtomobili v EU po zakonski regulativi nekaj litrov skrite rezerve, v smislu da tehnični podatek ter števec sta kalibrirana tako da pokažeta 0, hkrati pa vseeno je nekaj litrov bencina notri. In to kao zato, ker naj bi imel ta ekstra benz za vožnjo v določeni dolžini kilometrov, da se nebi moglo zgoditi da obstaneš z avtom na mestu v tunelu, kao zaradi ekstra varnosti.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov