Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Problem z zavorami

Napisal/-a Komarček Če jan 17, 2013 1:49 pm

V vsej svoji vozniški karieri še nikoli nisem imel problema z zavorami. Problem je sledeč, pač tresejo mi diski, ker so izrabljeni. Ok sem naročil nove diske in ploščice, montirati jih imam pa namen ob naslednje malem servisu.

Problem je pa ta, da sem se včeraj vozil na malo daljši relaciji po avtocesti in ugotovil da bremze primejo zelo švoh. Zavorne ploščice, ki so skoraj nove so se pri vrhu začele drobiti, to se da videti z prostim očesom. Ko sem bremzal je bilo le to v snegu in vlagi zelo glasno in delovale so veliko slabše. Preveril sem še nivo zavornega olja, ki je padel na minimum.

To je pa velik problem. To se mi ni še nikoli dogodilo. Zadevo bom peljal h mehaniku da mi zamenja prednje diske, zavorne ploščice ter pregleda celoten zavorni sistem. Je možno, ko je skrivljen disk, da mi je kaj uničil pri zavornih čeljustih, da mi je to olje steklo ven?

Ker nekje mora biti povezava. Vedno sem imel zavorno olje na predpisanem nivoju, od olja, do hladilne tekočine.

Hvala za odgovore in nasvete!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Problem z zavorami

Napisal/-a abbe Če jan 17, 2013 2:44 pm

ožji ko so diski in ožje ko so ploščice so batki v čeljustih pomaknjeni bol ven.zaradi tega je posledično več olja v čeljustih in manj v posodi za zavorno tekočino.
kle maš povezavo.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Če jan 17, 2013 3:41 pm

Aha I get it.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če jan 17, 2013 10:53 pm

Točno tako kot je abbe napisal. Dodal bom samo še to, da se ob takih primerih ne doliva zav. tekočine. Tako da pusti pri miru, nič ti ni treba dolivati. Če že, naj ti mehankrat na koncu še zamenja zavorno tekočino. Itak je pa to priporočljivo na vsake 2 leti delati ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Če jan 17, 2013 10:55 pm

Sem imel v mislih to. Itak se bo zamenjalo komplet prednjih diskov, zavorne obloge ter zavorno tekočino, da bo mir za nekaj časa. Zdržali so mi pa diski 220 000 km in so sedaj v res slabem stanju.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov