Nasveti in napotki ter povpraševanja...

robi73
Nov uporabnik

VW passat centralno zaklepanje

Napisal/-a robi73 Sr mar 23, 2005 8:07 pm

Ko se avto odklene na daljinca smerokazi utripnejo 2x,pri zaklepanju pa nobenkrat.(moglo bi).centralna dela brezhibno samo ne utripne pri zaklepanju.Se je zgodilo,da je začelo delati ko sem pritiskal po daljincu,pa je spet prenehalo.A se da mogoče to nastaviti. Avto je 1998 letnik.

hvala!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr mar 23, 2005 8:24 pm

A se avto sploh povsod zaklene.
Preveri vsa vrata, prtljaznik in havbo. Ce karkol od nastetega ni zaprto, oz. ce racunalnik misli da ni zaprto, se vse ostalo zaklene, razen tistega kar je odprto. Zmigovci utripnejo sele, ko je vse zaprto.

Lahko da je kaksno stikalo.
Slika

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Sr mar 23, 2005 8:25 pm

a si pregledu baterije na daljincu? pa poglej kako je z kontakti oz. vezjem v daljincu. mogoce bo kaj pomagalo
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
diemeks
Nov uporabnik

Napisal/-a diemeks Sr okt 10, 2007 3:11 pm

Meni se isto dogaja in bom mogu preverit. Baje da je neki oksidiralo in tako nekako naj bi se to naredilo.
Poglej to, je že prevedeno iz nemščine.
http://www.google.com/translate?u=http% ... sl&ie=UTF8

mihael18
Nov uporabnik

Napisal/-a mihael18 Po sep 27, 2010 8:48 pm

Imam težavo z centralnim zaklepanjem na Passatu letnik 99'. Voznikova vrata ne dajejo nobenega odziva ostalim vratom. Če povem drugače ko odklepam na voznikovi strani ostane vse zaklenjeno razen vozinkova vrata. Prav zako ne deluje osvetlitev notranjosti ko se le ta vrata odprejo. Če odklenem kjerkoli drugje deluje vse ok.
kakor da nebi oddajale signala naprej:(

Hvala za pomoč

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Sr okt 06, 2010 3:47 pm

Mikrostikalo je najverjetnejši razlog. Manj verjetno pa da se je prekinila kakšna žica v pregibu.

mihael18
Nov uporabnik

Napisal/-a mihael18 Sr okt 06, 2010 7:00 pm

Našel rešitev in popravu. Brez nazornih slik nebi prišel do pina ki se je odlotal.
evo še link če bo kdo potreboval

http://www.taligentx.com/passat/images/ ... u=26|10|...

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr okt 06, 2010 8:59 pm

to si pa odlično predstavu. :clapclap lahko bi bila tud kakšna rubrika kjer bi lahko celotne postopke popravila predstavli vključno s fotografijami.

budabmw
Nov uporabnik

Re: VW passat centralno zaklepanje

Napisal/-a budabmw Pe dec 02, 2011 1:31 am

Pozdravljeni!

Se bom še jaz vrinil v to temo, saj imam podoben problem. Gre za passata 02' variant.

Imam težave z zaklepanjem/odklepanjem in sicer pri daljinskem odklepanju/zaklepanju mi voznikovih vrat ne zaklene ali odklene medtem, ko ostala vrata delujejo brezhibno, tudi lučke v notranjosti avtomobila ugasnejo.

Če enako naredim s ključem preko ključavnice v vratih dela brez napak. Prosim če mi lahko namignete, kaj je po vašem vzrok te zadeve, kaj lahko preverim itd.. hvala

On
Novinec

Napisal/-a On Sr feb 29, 2012 9:08 pm

Zdravo,

Sam imam podoben primer na passatu 2002 limuzina. Med vožnjo mi izpiše opozorili za odprta voznikova vrata (vendar so vrata 100 % zaprta). Centralno zaklepanje in odklepanje deluje brez problema. Opazil sem še, da ko odprem vrata in počakam minutko se zopet zaklene in nato sproži alarm. verjetno ne zabeleži odprtja vrat in se sproži zaklepanje.

Mi lahko kdo kaj namigne kaj bi bilo, da ne odpiram tapete. Kabli na pregibu izgledajo ok. Koliko pride nov motorček ali mikrostikalo, kot ga nekateri omenjajo.

lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 29, 2012 9:29 pm

Odpovedalo ti je mikrostikalo, ki se nahaja na ključavnici - tam kjer se en del zavrti, ko se vrata zaprejo. To je edino mikrostikalo, ki se vidi od zunaj, ne da bi ti bilo treba odpirati samega pogona z motorčkom, kot je to prikazano na zgornjem linku. Do stikala pa gresta rdeča in modra žica, če se še prav spomnim ko sem lani to popravljal. Problem je, ker tisti del zaklepa drsi po gumbu stikala in ga sčasoma zbrusi in odtrga gumb. Rešitev je, da kupiš mikrostikalo podobne velikosti, ampak takega s kovinsko ročko. Zmontiraš ga tam kjer je bilo original stikalo, a najbolje da ga obrneš okoli (torej če je prej bil gumb na levi strani, bo sedaj na desni) to je pač zaradi ročke, da lepše in bolj zanesljivo preklaplja. Zelo verjetno boš moral tudi izvrtati nove luknje zraven stari, da boš lahko nova mikrostikala pritrdil z dvema M2 vijakoma in matico.

Nova ključavnca stane 150 €, in mislim da jo je možno dobiti samo v kompletu.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr feb 29, 2012 10:09 pm

sebaveh je dobr svetoval. nažalost pa samega mikrostikala neboš dobil za klučavnico vrat, razen če nabaviš mirostikalo za klučavnico pokrova motorja (tega se da dobit posamezno npr. za golfa 4), in ga prilagodiš za ključavnico vrat.

budabmw
Nov uporabnik

Napisal/-a budabmw So mar 31, 2012 1:13 pm

Zdravo,

A ve kdo, kje se nahaja modul centralnega zaklepanja na passatu letnik 02'?

Rad bi nekako poiskal žice od motorčka za zaklepanje vrat v voznikovih vratih, saj sem kupil drug mehanizem, pa mi ta še vedno ne dela (oz zaklepa in odklepa neprekinjeno). Sumim stik, a fizično ne najdem kje bi lahko prišlo do stika. Zato bi probal z napeljavo novih žic do motorja.

lp

jm30
Nov uporabnik

Napisal/-a jm30 To jan 22, 2013 9:50 am

lp.passat 98. :( imam težave z centralnim zaklepanjem .daljinc se sploh ne odziva čeprav je nova baterija,znotraj na gumb pa mi zaklene samo bunker vrata,odklent nemorem tudi poklopca za rezervar.zamenjal sem računalnik pod voznikovim sedežem ampak ni nobene spremembe.hvala

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 22, 2013 10:10 am

Z rezervnim ključem si probal? Ti na daljincu posveti rdeča lučka, ko pritisneš kako tipko? S ključavnico na voznikovih vratih lahko zakleneš celoten avto?

Če je mogoče v kakšnih vratih težava, odpri vsaka posebej in poglej kaj se dogaja z lučkami spodaj na vratih, če jih imaš (če se vklopijo ali ne).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

jm30
Nov uporabnik

Napisal/-a jm30 Sr jan 23, 2013 8:55 am

ja lučka posveti na daljincu,problem je tudi ker je kljucavnica zamenjana in nemorem z ključem odklent ali zaklent.lučke na vratih svetijo razen na sovoznikovi ne sveti,no pa pozabu sem ti oment da mi nedelajo zadnja stekla gor dol ,to vse je crklo na enkrat.a misliš da so tezave v kakih vratih{da je kaka žička poškodovana} hvala :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov