Evo, ravno sem zaključil z montažo, tako da posredujem še sveže informacije, preden jih pol pozabim.

Moj problem je bil poleg menjave žarnic tudi ta, da sem pri demontaži sprednje strani plošče nehote premaknil komando za jakost ventilatorja, zaradi česar je ena izmed kuglic poletela po avtu. Na srečo sem jo našel, edini način, da jo zmontiram nazaj pa je, da sem celo ploščo demontiral. Kuglica se namreč vtakne v ležišče z zadnje strani.
Stvar sem rešil takole: Spodaj desno (naprej od konzole s pepelnikom) sta 2 zajli, ki povezujeta ploščo z vzvodi za komando loput. Ti dve zajli se spodaj odpneta, s čimer se s ploščo da manevrirati (s pripetimi zajlama to ni mogoče) in obrniti na hrbtno stran. Na ta način se sprosti dostop z roko do dveh konektorjev električnih kablov na hrbtu plošče - ta dva konektorja se odklopita (sploh spodnji, zelen je malo tricky, ker se iztakne s pomočjo posebnega vodila/vzvoda). Ko sta kabla odklopljena, se plošča izvleče skozi prednjo odprtino. Zajli ostaneta vseskozi pripeti na hrbet plošče, ker nista napoti. Montaža se seveda izvede v obratnem vrstnem redu.
Glede predloga za menjavo žarnic z zadnje strani: nikakor nisem mogel priti s hrbta do ležišč, v katera sta žarnici vtaknjeni. Kaj šele, da bi ju lahk obračal (le tako se ju izvleče iz plošče) in potem privijal nazaj. V vsakem primeru se je vsaj pri meni odpiranje s prednje strani izkazalo za bistveno enostavneješe: demontaža radia, odvita 2 torxa pod ploščo in odstranitev/razpolovitev prednje (sive) strani plošče od belega ohišja. To je vse, kar je potrebno narediti. Potem je plošča prosto odprta s prednje strani in se žarnici preprosto izvleče od spredaj in vtakne nazaj (isti princip kot pozicijske žarnice). Kot rečeno - vse se je zakompliciralo s poletom kroglice, sama menjava žarnic je bistveno manjši problem, ker ni potrebe po posegu na hrbtno stran plošče.
Vseeno hvala za nasvete!