Napisal/-a sandis So jan 26, 2013 11:09 pm
Pozdravljeni.
Na passatu 1.9 tdi (letnik 1999, 110 KM, afn motor) imam problem. Pred kratkim sem zaradi nihanja temperature zamenjal termostat (z originalnim) in zdaj temperatura ne niha več, je normalno na delovni temperaturi. Sem pa opazil (posebno izrazito je zdaj, zaradi nizkih temperatur), da avto pri isti zunanji temperaturi (na primer -10°C) gretje nastavim na npr. 21°C in ventilator včasih piha toplel zrak, včasih pa hladnega (se pravi namesto da bi grel, hladi) - na primer danes mi je med vožnjo nekaj časa grelo, potem pa je naenkrat začelo pihati hladno, sem ugasnil avto in ga ponovno zagnal, pa je še vedno pihalo hladno. Potem sem nastavil notranjo temperaturo na 27°C, da je začelo pihati topel zrak, ko pa sem zmanjšal na 22°C, pa je spet hladilo (klime nisem imel vklopljene, pa saj je tudi ponavadi nimam, razen poleti).
Pa še nekaj je - že dvakrat sem opazil (v razmiku par mesecev), da se mi je avto med normalno vožnjo (poleti, ni bilo ne megle ne dežja) naenkrat čisto zarosil (prej je bilo celo pot vse v redu, naenkrat pa so se vse šipe v trenutku čisto zarosile, da se ni videlo nič), sem potem klimo nastavil na največjo moč, da je megla izginila.
Zdaj pa me zanima, če je to dvoje povezano in kaj bi lahko bil vzrok za te težave - bi lahko bil problem v termo stikalu ali je krivo kaj drugega?
Že vnaprej hvala za vašo pomoč.