Tudi jaz sem imel problem s sklopko na 307, prevoženih 62000, sicer letnik 2005, prvi lastnik. Zadeva je bila takšna: ko sem se pripeljal do doma, in ko sem hotel dati iz 2 v prvo prestavo je nekaj zaštekalo in ni šlo več v nobeno prestavo, razen ko sem ga ugasnil sem ga lahko dal, menjavati prestav pa ni šlo. Kličem servis, ˝ja to pa bo sklopko potrebno menjati komplet s potisnim lažajem.˝ Koliko stane? cc 500€ pa en teden bo potrebno počakat, ker imamo gužvo

, in z avto vleko ga je potrebno pripeljati.
Pokličem s.p. privatni servis univerzalni he he, ˝to pa to imam , ni problema˝ reče, ˝pridem po njega čez kaki 2 uri, sklopka stane 180€, 20€ prevoz, delo 100€ pa lahko prideš pojutrišnjem po njega, pa garancijo imaš prav tako 1 leto˝ Ja, ja, to je to, vprašam zakaj je tako hitro crknil? ˝Ste vozili prikolico? (ne), ste prvi lastnik? (da), mogoče zaradi mestne vožnje?˝ Pa to ne bi smelo tako hitro crkniti, jaz pa šparam ko butl brez kakih hitrih spelavanj he, he.
Da ti sklopka crkne pri 60000km- to bi rekel, da je Peugeot eno veliko sranje- prav tako tudi peugeotovi serviserji. Ponujajo neke popuste za starejša vozila, na koncu pa toliko dražji deli in popravilo sama manipulacija, za oljni filter sem dal z 10% popustom nekaj čez 10€, kasneje sem pa videl enak filter v eni trgovini z rezervnimi deli za 7.20€ in to brez nekega popusta. Tudi volanska ključavnica mi je crknila pri 50000, menjava same ključavnice pri SERVIS DUMIDA me je stalo 275€, nenormalno,sem vprašal zakaj je tako hitro odpovedala, je rekel šef verjetno zaradi obeska, za popizdit, pa montaža za popizdit nisem bil takoj pozoren, ko se pripeljem domov vidim, da se ključavnica nenormalno giblje, tudi zunanje ohišje sploh ni bilo prav pritrjeno, spet dodatni stroški, čas, gorivo itd. Šef Dumide se pa pol nekaj opravičuje, bla, bla- s tem se ni za igrati ko ti lahko volan zablokira sredi vožnje. Tudi s prejšnjim avtom sem imel na servisih probleme, ali niso znali popraviti (kasirati ja) ali pa je delo bilo napol narejeno , da sem ga moral skoraj vedno peljati nazaj, ali pa sem ga peljal na popravilo v Avstrijo, kjer so delo opravili dobro. Naši servisi -žal pač z razlogom, eni ali drugi isto sranje a to je že druga tema.
Spodaj na teh dveh straneh si lahko ogledate slike, kako so vzmeti obrabile tanko pločevino na sklopki, nato pa jo je ven vrglo, zakaj????? Zato ker je eno veliko sranje -isto imajo tudi nekateri citroeni.
http://postimage.org/image/u5y16nf61/http://postimage.org/image/ngrhqmtu1/