Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Elsin
Nov uporabnik

Gretje ne dela, če pa dela, ob prvi luknji spet neha.

Napisal/-a Elsin Po feb 11, 2013 5:34 pm

Zdravo,
Zadnje čase se mi vedno bolj pogosto dogaja, da ko se avto ogreje, gretje nekaj časa dela ( včasih že iz prve ne greje ), potem pa pridem do kakšnega ležečega policaja, in mi začne pihati mrzel zrak. Včasih se zgodi tudi ta fora, da če peljem ovinek v levo, začne pihati topel zrak, ko pa peljem ovinek v desno, pa spet mrzel zrak. Takrat ko dela gretje, piha zrak normalno skozi vse luknje, tako kot imam nastavljeno na klimatski napravi. Ko pa namesto toplega zraka piha mrzel zrak, pa piha praktično iz vseh lukenj, tudi če imaš drugače nastavljeno, in tudi če želim da mi piha samo v šipo, da se odrosi, se to ne bo zgodilo. Zadnje cajte je res muka se vozit tako naokoli, ker se temparature gibljejo precej nizko, ter se mi šipe pogosto rosijo. Hvala že vnaprej za pomoč.

Vozim pa:
Seat Leon TDI 90 KM (mk1)
letnik 2005
188000 prevoženih km.
Avtomatska klima

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Re: Gretje ne dela, če pa dela, ob prvi luknji spet neha.

Napisal/-a robig Po feb 11, 2013 7:05 pm

Za to bo verjetno kriva loputa, ki odpira/zapira zračni tok skozi radiatorček. Verjetno se ti je kaj snelo ali pa odlomlo pri motorčku ki poganja to loputo.
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 11, 2013 7:31 pm

Ta klima bi mogla izpisovat napake, poskusi z naslednjim linkom, če je prava bližnjica, da prideš do njih:

http://www.audiworld.com/tech/int5.shtml

Če ni, pa malo poguglaj. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Elsin
Nov uporabnik

Napisal/-a Elsin Po feb 11, 2013 11:54 pm

Hvala obema, upajmo da bo uspelo. Te lopute za zračni tok, to se nahajajo direktno zadaj za klimatsko napravo?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov