Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Golf 4 1.9 SDI motor "trokira - trese"

Napisal/-a abbe To feb 19, 2013 2:52 pm

ja ampak viskoznost je ista pri vseh obratih,oz nima sploh nobene veze z obrati motorja,zato voziš na obratih kjer je motor manj obremenjen.
dejansko je men vseen kaj boš ti delal z svojim avtom sj je tvoj dnar,ti si zaverovan v uno knjigco in tebi je to to.
sj smo skoz temo ugotovil da z motorjm ni nc narobe le ti ga ne znaš vozit,oz preveč se držiš navodil proizvajalca namesto da bi mal poslušal avto pa "razmišljal" mal zravn
Ni vse res kar napišem

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr To feb 19, 2013 3:16 pm

Ma v bistvu ej bilo tako, da sem čutil tresenje tudi, če sem bolj počasi pospeševal. Čim so šli vrtljaji mimo tega območja si čutil. Razne, če si bolj konkretno pospeševal. Recimo, če sem pri 1000 RPM pohodil gas do konca, je bilo vse ok. Nič ni treslo, se pravi je tudi vztrajnik ok. Če sem pa nežno posepeševal se je pa čutilo, ravno tako tudi pri konstanti vožnji.
lp dejan

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy To feb 19, 2013 5:52 pm

abbe je napisal/-a:ja ampak viskoznost je ista pri vseh obratih,oz nima sploh nobene veze z obrati motorja,zato voziš na obratih kjer je motor manj obremenjen.
dejansko je men vseen kaj boš ti delal z svojim avtom sj je tvoj dnar,ti si zaverovan v uno knjigco in tebi je to to.
sj smo skoz temo ugotovil da z motorjm ni nc narobe le ti ga ne znaš vozit,oz preveč se držiš navodil proizvajalca namesto da bi mal poslušal avto pa "razmišljal" mal zravn

Sem še malo googlal itd., in tudi mislim da ni (upam) nič narobe z avtom, le prave vrtljaje mu moram dati da se motor ne muči, motor enostavno treba poslušat. Glede one knjigice pa je tako, ok sicer piše not da treba na 2000 rpm menjat, ampak sem že sam ugotovil, da treba dati več vrtljajev. Zato tudi bolj verjamem kakšnemu majstru z zobotrebcem za uho, kaj je dobro za motor in ostalo periferijo, kot pa nekim striktnim fabričkim navodilom.

V glavnem motor se more vrtet, more dihat. ;)

Spektr, Aha, sem opazoval glede na tvoj opis in ne zaznam takih simptomov pri avtu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 20, 2013 2:58 pm

Sicer pa smo o obratih že pisali tu

Uporabniški avatar
mel2008
Nov uporabnik

Napisal/-a mel2008 Če feb 21, 2013 9:54 pm

Kupi kakšen aditiv za čiščenje sistema in šob, loputo očisti, zamenjaj naftni filter, zračni filter in vse cevi za nafto preglej.
Srečno vožnjo. :vrum
Za pravopisne napake ne odgovarjam.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov