Nasveti in napotki ter povpraševanja...

korrow
Nov uporabnik

chevrolet cruze(zavorne ploščice)

Napisal/-a korrow Po mar 11, 2013 7:27 pm

Pred 2 mesecema sem kupil novega cruza championa v mišljenju, da bo življenje lepše in brez napak. No, napake so se na žalost že kar takoj pojavile. Najprej so mi zamenjali desni amortizer, ker se je ob vožnji (sploh na jamasti cesti) slišal nek topi zvok. Pa še takrat so mi skoraj rekli, da naj to ne bi blo nič takega. Potem je na levi strani gume začelo cviliti. Potem so to razdrli pobrusli, ker se je baje naredila neka plast gor. Ok, v redu, ko sem drugi dan spet zalaufal zadevo, je blo isto, samo se je ko virus prenesel na desno stran. Danes so mi že 2x počistili zadevo, a ni nič boljše. Kaj bi to lahko bilo? Pooblaščen mehanik mi je začel razlagati, da se to nastane zaradi soli, ki se kristalizira ali od nesnage, ko se avto pere. Da naj bi med ploščico in diskom pač bila ta stvar in bi se naj brusila in da to ni nič takega. Če sediš v avtu, se ta zvok niti ne sliši preveč, če pa poslušaš od zunaj ali pri odprtem oknu, pa kar precej. Mehanik mi je tudi rekel, da se bo to vedno dogajalo in da bi bilo najbolje, če bi avto pri kolesih ročno pral.

Zelo bi bil vesel, če kdo ve kaj glede tega in če je to, kar so mi povedali na servisu, sploh res oz. če je to sploh možno. Zadnje čase imam občutek, da sem tam že več kot pa doma.

Lp n hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: chevrolet cruze(zavorne ploščice)

Napisal/-a Ivan36 Po mar 11, 2013 7:37 pm

Menjava zavornih ploščic zna rešiti problem ;) mogoče se ne čistijo same ali pa imajo zaprt izhod ??? Prvič slišim, da bi se karkoli brusilo :?: Včasih smo cele prednje ploščice zarezali na sredini po širini in je nehalo cviliti in še same so se očistile svijnarije od zaviranja obrabe.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po mar 11, 2013 11:05 pm

Sol se sliši pri veliko avtih. Oziroma, niti ne vem če je to sol. Pač zimska umazanija. Bi moral pa zvok bolje opisat ali posnet. Čeprav, tako očitna in glasna zadeva pa to spet ni.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To mar 12, 2013 10:32 am

Kaj da ni. Pri vsakem avtu mi je takole pozimi škrtalo kakšen kilometer vožnje. Po nekaj zaviranjih, se stvar spuca. Tudi zdaj mi praktično vedno, ko avto 1 dan stoji, ružijo bremze. Na njij je pač nekaj soli, ki je higroskopna, zato veže čez noč zračno vlago in malce zarustajo diski/bobni.
Ker imaš ti verjetno diske na vseh kolesih, jih enostavno speri s curkom vode, vsako kolo in zavore posebaj in potem se malce pelji in bremzaj, da se vse skupaj posuši.
Jaz imam zadaj bobne, jih moram pa po koncu zime ponavadi sneti in ročno spucati sol iz bobna. Dejansko so deli zavore prekriti z belim prahom od soli.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 12, 2013 12:11 pm

Slika

zna pomagat.......čisto malo "špricneš" in je to to, pa zadeva ti traja "deset" let..............in ne se sikirat, tudi pri meni je tak zvok takoj po pranju, ampak špriicnem minimalno in to samo spredaj (2x letno da spuca obloge tudi zadaj)....probaj

korrow
Nov uporabnik

Napisal/-a korrow Sr mar 13, 2013 4:39 pm

Ker je avto v garanciji,mi bodo zamenjali zavorne ploščice.Drugače bom pa probal ta šprej,če bo še naprej zadeva preglasna.
LP in hvala za odgovore.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder, Google [Bot] in 11 gostov