Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

temp+klima

Napisal/-a primozek69 Sr dec 26, 2007 11:30 pm

pozdravljeni. Imam 2 problema, ki nista povezana.
1. Zunanjo temp. mi kaže 58 st . celzija (tipalo?)
2. Že od poletja mi pali varovalko od klime,ena od treh na akumulatorju je tud sedež že mal stopljen, zakaj?
Avto je seat ibiza, 6k, tdi 90, avt klima.
Hvala za uporabne odgovore.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr dec 26, 2007 11:38 pm

Sedež varovalke (vtičnica) se začne segrevati, če je stik med varovalko in vtičnico preslab in zrahljan. Kontakti v vtičnici - takšna peresa izgledajo - so zrahljani in ponavadi pomaga če jim malo upigaš skupaj, da boto trdo stiskali varovalko. Koliko amperska je varovalka?
Dobro bi bilo pogledati ventilator kondenzorja klime (hladilnika od klime in je spredaj za masko), če se vrti zlahka. Pa še sklopko kompresorja za vsak primer. Ta dva sta največja porabnika elektrike, potrebna za delovanje klime. Napajata pa se najverjetneje preko tiste varovalke.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Sr dec 26, 2007 11:44 pm

Vse se vrti v redu, verjetno jo kuri res zarad slabga stika, drgač pa je 30A. Verjetn ker sm vsakič na hitr izklopu klimo, ki se sama vklaplja. Sej bom verjetno posebej kabl potegnu, pa uno varov. dal, k ma posebej ohišje, gumiran.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če dec 27, 2007 12:01 am

Zaradi slabega stika ti sicer lahko kuri konektor, nikakor pa ne meče ven varovalke! Veliko bolj verjetno je da imaš "počasno" varovalko in so tokovi tako veliki da začne smoditi preden jo ven vrže!

Kar se tiče temperature pa zamenjaj senzor...kje je pri Seatih ne vem; moj (reno) ima v desnem ogledalu.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če dec 27, 2007 12:05 am

ne ne, sej v bistvu je ne kuri, le stik se zgubi. Senzor je tud v desnem špeglu, a veš okvirno ceno. Hvala

aleslo
Nov uporabnik

Re: temp+klima

Napisal/-a aleslo Če mar 14, 2013 4:29 pm

Imam zelo podoben primer samo, da mi meče ven varovalko za klimo takoj, ko jo zalaufam. Kaj bi bilo lahko narobe?

Gre pa za seat leon 2002, avtomatska klima.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: temp+klima

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 14, 2013 4:39 pm

Pri senzorju za zunanjo temperaturo so lahko vzrok tudi oguljeni kabli kje na poti do njega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov