Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Semering

Napisal/-a MacTron To nov 20, 2012 1:00 am

Bago je napisal/-a:Bi potreboval strokovni izraz za semering od volana, pri kolesu. Rahlo pušča olje pa bi se rad pozanimal na angleških straneh, a ne vem pravega prevoda besede.

Strokovni izraz za opisano celoto (volanske letve) je steering box oz. steering gear slednje je torej tisto kar je na letvi. Olje oz. hidravlicna tekocina G 002 000 v volanski letvi (pri kolesu levo ali desno) pa ti lahko spusca pri tesnilih (boot). V upostev pride tudi obnovitev volanske letve ter austaush (izmenjava).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr nov 21, 2012 12:57 am

Pozdravljeni

Pokličete v http://www.servo-com.si/main.php in vam bodo semering prodali

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 21, 2012 12:31 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Pokličete v http://www.servo-com.si/main.php in vam bodo semering prodali

Lep pozdrav

Dvomim. Ker, ko sem iskal semering za servo črpalko, niso niti vedli kaj je to servo črpalka,kje to pride, zakaj se uporablja..itd glupa vprašanja. Ko smo se le nekako uspeli sporazumeti, pa niso imeli semeringov, češ da oni tega nimajo.... Na konc pa mi tip reče, da naj jest to pumpco zapakiram, jim jo pošljem, pa bojo oni pogledal, kaj se da naredit :lol: :lol: Tko, da...jaka firma..nimaš kaj... :roll:
Na koncu sem vsa tesnila dubu v lokalni trgovini in črpalko sam v celoti predihtal.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr nov 21, 2012 12:40 pm

Vse dimenzije semeringov (simmerring) se dobijo v specializiranih prodajalnah z ležaji (Litostroj, Letališka, Šenčur...), pri AC (Goetze) ali pri Mrak d.o.o. (Elring), treba pa je vedeti za oznako, torej dimenzijo, material (NBR ali Viton) in smer vrtenja. To je res poceni. Je pa fajn vedeti ali je to za avto ali moped.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr nov 21, 2012 5:51 pm

pri servo-comu se dostkrat delajo neumne ja

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 30, 2012 1:30 pm

Letev snemi in jo nesi v Helico pa se zmeni oz. če je to TT in ima take probleme kot razni ostali VW.ji kjer sama letev zgnije ti ne pomaga drug semering ampak obnova oz. austausch letev.Pokliči še v Stahlgruber (do 2.1. imajo zaprto)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne dec 30, 2012 1:56 pm

Tudi mene čaka menjava letve, ampak poraba olja še ni tako zelo huda. Malo više od Mozirja je še tale mojster, pripomb še nisem slišal, da pa garancijo na storitev...

http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... 1336049168
RiDe hArD

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Volanska letev

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 11, 2013 7:54 pm

Volan se ne bo obračal v prazno. Kolesa se bodo v vsakem primeru obračala levo/desno, le fejst se boš moral trudit,če ostaneš brez olja. in ne si privoščit, da bi ostal brez olja v servo mehanizmu. S tem boš uničil črpalko, katero bo treba obnovit/zamenjat. Če ti črpalka ribne zaradi pomanjkanja olja, ti bo zraven scvrlo/prežgalo ali pa samo dol zabrisalo mikrojermen.Če ta isti jermen tera zraven še alternator, boš kmalu brez stroma ostal in če ta isti jermen tera zraven še vodno pumpo, ti bo še motor zakuhal.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Sr mar 13, 2013 9:29 am

si sposodim tole temo. Pri Renault Megane II 1.6 16V 2002 mi poka pri vožnji čez grbine, pomislil sem na amortizerje, ampak po testu sodeč so še OK oziroma v mejah normale. Mi je pa mehanik potem pregledal podvozje in naj bi bila težava v volanski letvi, ki ima luft (rak rana Meganov). Cena naj bi bila okoli 350eur za menjavo, gledal sem tudi za obnovo, pa se tudi tu cene gibljejo okoli 200eur. Našel sem novo za 115eur na ebayu, ampak ne piše, za kateri model (je pa pri enem drugem prodajalcu vpisani vsi modeli Meganov II). Morda kdo ve, kakšna je kataloška številka za moj tip?

Hvala in lp
Zadnjič spremenil jl, dne Sr mar 13, 2013 12:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr mar 13, 2013 10:12 am

Bago je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Volan se ne bo obračal v prazno. Kolesa se bodo v vsakem primeru obračala levo/desno, le fejst se boš moral trudit,če ostaneš brez olja. in ne si privoščit, da bi ostal brez olja v servo mehanizmu. S tem boš uničil črpalko, katero bo treba obnovit/zamenjat. Če ti črpalka ribne zaradi pomanjkanja olja, ti bo zraven scvrlo/prežgalo ali pa samo dol zabrisalo mikrojermen.Če ta isti jermen tera zraven še alternator, boš kmalu brez stroma ostal in če ta isti jermen tera zraven še vodno pumpo, ti bo še motor zakuhal.

Hvala, torej bom rajši vzel 3l tekočine, da bom siguren. Koliko pa kaj stane olje volanske letve od konkurence? Originalno je 15€/l, pa sem upal, da obstaja kakšno cenejše.

Pa kaj tebi ni jasno??? Če spušča odmontiraj pa daj obnovit. Najbolše da vsepovsod puščaš olje po tleh.
Lp by Mare

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Če mar 14, 2013 2:58 pm

Koliko okvirno pride menjava volanske letve (brez materiala)?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 14, 2013 5:20 pm

jl je napisal/-a:Koliko okvirno pride menjava volanske letve (brez materiala)?

Pokajo ti notranji končniki ( zelo kratke grbine in grdo svinsjko pokanje). Mal pogooglaj če se dobijo za tvoj model.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Če mar 14, 2013 9:18 pm

lisko je napisal/-a:Pokajo ti notranji končniki ( zelo kratke grbine in grdo svinsjko pokanje). Mal pogooglaj če se dobijo za tvoj model.

Zgleda se dobi, cena je pa tudi bistveno nižja, top 8) Thanks lisko!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov